Speeltuin Kitskensberg

Een van de leukere buitenspeeltuinen van Limburg waar ik al jaren kom is volgens mij toch wel speeltuin Kitskensberg. Groot, leuk voor jong en oud en ook nog eens low-budget. Wat willen ouders en kinderen nog meer? Onlangs waren wij in deze speeltuin en besloot ik er een aantal foto`s te maken zodat ik er een leuk artikel bij kon schrijven.

Inhoudsopgave

Low-budget

Deze speeltuin bestaat al heel wat jaartjes. In mijn eigen jeugd bezocht ik hem met mijn ouders of grootouders en des te leuker is het om hem nu met mijn eigen kinderen te bezoeken. De entree is vriendelijk te noemen: voor slechts €1,25 per persoon ben je binnen en kun je een hele dag plezier hebben. Er is een kantine in de speeltuin aanwezig waar je terecht kunt voor iets te drinken, eten of snoepen ( ook aantrekkelijke prijzen ) maar je mag uiteraard ook je eigen koeltas meenemen met broodjes en drinken. Geen probleem. Ook kun je een potje mini-golf spelen voor slechts €1 per persoon.

Uitgebreid

Deze speeltuin is hartstikke uitgebreid, er zijn zo`n 80 verschillende speeltoestellen. Zo is er voor de grotere kinderen genoeg te doen, maar ook de peuters en kleuters zullen hier een hoop plezier beleven. Er zijn voldoende schommels, glijbanen en klimtoestellen. Ook is er een klein, ondiep zwembadje. Net voldoende om op de warme dagen af te koelen. Er zijn voldoende zitplaatsen rondom de kantine te vinden, maar ook verspreid door de speeltuin staan bankjes waar je op kunt zitten. Uiteraard kun je ook een deken meenemen en lekker met de kinderen op het gras gaan zitten. Er zijn open plekken, maar ook plekjes in de schaduw.

Overig

Verder zijn er toiletten aanwezig en is er een babyverschoningsruimte. Het is aan te raden om zwemkleding en/of droge kleding mee te nemen. Ook een handdoek is aan te raden voor als je kinderen lekker even in het water zijn gesprongen. Er is voldoende parkeergelegenheid, maar kom je later op de dag dan moet je er rekening mee houden dat je een stukje moet lopen. De parkeerplaatsen zijn namelijk over 3 terreinen verdeeld. Ook voor fietsers is er voldoende plek om hun fiets te stallen. Overigens is deze speeltuin ook geschikt voor mindervaliden.

Ben jij wel eens in speeltuin Kitskensberg geweest?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *