De uitgerekende datum

En dan is het zover. De uitgerekende datum. Ik was er in het begin niet zo heel erg blij mee om te horen dat ik op 28 oktober uitgerekend zou zijn. Dat lag wel erg dicht bij 23 oktober en 27 oktober, de verjaardagen van de kinderen. Aan de andere kant heb ik bij beide zwangerschappen die 40 weken nooit gehaald, dus ik had niet verwacht die deze keer wel te halen. Zo zie je maar, elke zwangerschap is anders.

Inhoudsopgave

Ik wil niet bevallen op…

Oktober is een spannende maand geworden. Ik zorgde er in september al voor dat veel dingen geregeld waren rondom de verjaardagen van de kinderen. Die mochten natuurlijk niet vergeten worden mocht de kleine ineens geboren worden. Er waren enkele dagen waarop ik liever niet wilde bevallen. Zo was er 12 oktober ( kinderfeestje van Damiën ) 17 oktober ( verjaardag van mijn neefje ) 19 oktober ( kinderfeestje van Daelyn ) 23 oktober ( verjaardag van Damiën ) en 27 oktober ( verjaardag van Daelyn ) Nou weet ik dat je bevallingen niet kunt plannen, maar toch had ik rond die dagen wat stress. Gelukkig zijn die dagen voorbij gegaan zonder geboorte.

Ik wil wel bevallen op…

Ook hier is natuurlijk niks over te plannen, maar de leukste datum zou 25 oktober zijn geweest. Dan zou baby er precies tussen in hebben gezeten. Volgens mij hadden meer mensen er op gegokt want ik kreeg vele telefoontjes en berichtjes met de vraag of ik al iets voelde. Nope. Niks. Sorry! Zelf had ik mijn geld gezet op 26 oktober. Ik heb namelijk een miskraam gehad op 26 oktober 2007, mijn vliezen braken bij de zwangerschap van Daelyn op 26 oktober 2009 en we wisten dat we gingen verhuizen op 26 oktober 2010. Die 26e oktober zou dan toch wel iets moeten betekenen?

Alles rustig…

Slechts 4% van alle zwangere dames schijnt te bevallen op de uitgerekende datum. Vandaag is mijn uitgerekende datum. Stiekem toch een beetje spannend. Aan de andere kant ‘mag’ ik 2 weken over die datum heen gaan. Hij komt als hij er klaar voor is en blijkbaar heeft hij het nog prima naar zijn zin in mijn buik. Ondertussen worden wij hier toch stiekem een beetje ongeduldig…

Wanneer denk jij dat onze uk geboren gaat worden?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

8 thoughts on “De uitgerekende datum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *