De voordelen van een sim only

Als je op zoek gaat naar een telefoonabonnement, heb je keuze uit een abonnement met een telefoontoestel of een sim only. Veel mensen zien niet direct de voordelen van een sim only in. Het leek me dus een goed plan om een aantal voordelen op een rijtje te zetten.

Inhoudsopgave

Lagere maandkosten

Als je kiest voor een sim only abonnement, bijvoorbeeld Sim Only van Simyo, dan ben je maandelijks een stuk goedkoper uit dan wanneer je kiest voor een abonnement met toestel. Bij die laatste betaal je namelijk ook je toestel af, terwijl je bij een sim only zelf zorgt voor je toestel en alleen de kosten betaalt voor je data, belminuten en smsjes.

Maandelijks opzegbaar

Een van de voordelen van een sim only abonnement is dat deze vaak maandelijks opzegbaar zijn. Kies je voor een abonnement met toestel dan sluit je ook meestal een contract af voor 1 of 2 jaar en zit je er dus aan vast gedurende die periode. Wil je toch eerder onder het contract uit? Dan moet je de resterende kosten voor het toestel vaak in 1 keer betalen.

Flexibel abonnement

Met een maandelijks opzegbaar abonnement kun je ook makkelijk je bundels naar boven en beneden bijstellen. Buiten je bundel bellen is altijd duurder dan binnen je bundel bellen dus het is fijn als je dit makkelijk kunt aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Sim Only onbeperkt bellen, waarbij je dus ook echt onbeperkt kunt bellen elke maand.

Geen BKR registratie

Veel mensen hebben het niet eens door, maar als je een abonnement met toestel afsluit dan krijg je vaak ook een BKR registratie. De maandelijkse kosten voor een abonnement bestaan uit de kosten voor data, belminuten en smsjes plus de maandelijkse aflossing voor je telefoon. Je gaat dus een lening aan voor je telefoon en deze wordt geregistreerd bij het BKR als deze hoger is dan €250. Het stukje data, bellen en smsen valt niet onder een krediet en daarom heb je bij het gebruik van een sim only geen BKR registratie.

Die BKR registratie is bijvoorbeeld nadelig als je een hypotheek wil afsluiten. Je kunt dan minder hypotheek krijgen.

Beter voor het milieu

Om me heen hoor ik het geregeld: “Mijn abonnement is bijna afgelopen dus ik kan kijken voor een nieuwe telefoon.” De oude is eigenlijk nog prima, maar de meeste mensen denken dat ze recht hebben op een nieuwe telefoon en sluiten dus wederom een abonnement met toestel af. (en staan dus BKR geregistreerd, zie kopje hierboven)

Grondstoffen worden gebruikt voor het maken van een telefoon en deze grondstoffen zijn niet oneindig. Hoe langer je doet met je telefoon, hoe beter dit dus is voor het milieu.

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v een samenwerking.

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *