Disney Monopoly

Disney Monopoly heb ik al een dikke 10 jaar in de kast staan. Ik heb Disney altijd geweldig gevonden en vond Monopoly altijd een hartstikke leuk spel dus toen ik Disney Monopoly tegenkwam kon ik niks anders doen dan het meenemen. Tijdens de regenachtige dagen komt het nog wel eens uit de kast want ook mijn kinderen vinden het hartstikke leuk om te spelen.

Disney Monopoly spelregels

Disney Monopoly speel je natuurlijk op dezelfde manier als de normale versie van Monopoly. Alleen koop je in plaats van straten Disneyfilms. De prijzen zijn natuurlijk ook aangepast. Zo betaal je voor de duurste film 400. ( euro, dollar…?) Dat is natuurlijk ook iets makkelijker te volgen voor de kinderen. Daarnaast is er gewoon een gevangenis en een vrij parkeren en zijn de regels voor hotels en huizen hetzelfde. Alleen zet je er van die schattige boerenhuisjes en gigantische droomkastelen op. 😉 De pionnen zijn ook in de vorm van Disney figuren. Denk aan Alice in Wonderland, Pinokkio of Lady en de Vagebond.

Wat vinden wij er van?

Met kinderen is dit gewoon een veel leukere variant om te spelen. En eerlijk is eerlijk: Monopoly verveelt nooit. Uren achter elkaar kun je zoet zijn. Ik vind het speelbord ook net iets kleurrijker en de dobbelstenen zijn blauw en goud met glitters. Iets wat kleine meisjes heel betoverend vinden. Verder is het niet moeilijk om te spelen. Daelyn is 6 en gaat na de zomervakantie pas naar groep 3, maar op zich lukt het haar wel om films te kopen en andere spelers te betalen. Dat is het voordeel van de kleinere biljetjes. ( 1, 5, 10, 20, 50, 100, 500)

Vooral op regenachtige dagen in de vakanties pakken we dit spel uit de kast aangezien het best wat tijd kost. En dan wil je gewoon even lekker rustig zitten en niet op de klok kijken omdat je over een uurtje weer naar een zwemles of een clubje moet. Nieuwsgierig naar andere Monopoly edities? Lees dan dit artikel. Meer informatie over Disney Monopoly vind je hier

Was jij al bekend met Disney Monopoly?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *