Doelen van 2017 gehaald?

Ik vind het leuk om mezelf doelen te stellen, al doe ik het volgens mij helemaal verkeerd. Een doel is iets wat je per se wil halen, ik vind het leuk om een doel te halen maar ben ook niet echt teleurgesteld als het mis loopt. Ook afgelopen jaar stelde ik mezelf enkele doelen voor het nieuwe jaar. En hoe staat het daar dan mee? Heb ik mijn doelen van 2017 gehaald? Of is het allemaal compleet de mist in gelopen?

Inhoudsopgave

Persoonlijke doelen

Ik stel mezelf dus niet echt ‘moet’- doelen, maar meer ‘het-zou-leuk-zijn-als’- doelen. Op persoonlijk vlak vind ik dat soort dingen altijd moeilijk. Wat zijn de dingen die ik als thuisblijfmoeder eigenlijk wil bereiken? En hoe wil je dat soort dingen dan meten?

Borstvoeding geven

Wat betreft 1 ding was dat meten wel heel erg makkelijk. Borstvoeding geven. Ik wilde heel graag 1 jaar borstvoeding geven, maar had mezelf dus ook voorgenomen om niet al te zeer teleurgesteld te zijn als me dat niet zou lukken. Inmiddels is onze kleine man bijna 13 maanden oud en krijgt hij dus ook al 13 maanden borstvoeding. Doel gehaald. 🙂

Minder streng zijn voor mezelf

Ik heb altijd heel erg mijn best gedaan om de perfecte moeder te zijn. Alles aan de kant schuiven voor mijn kinderen, zelfs mijn eigen interesses. Ik voelde me dan ook vaak schuldig als ik met iets bezig was puur voor mezelf terwijl de kinderen thuis waren. Het afgelopen jaar ben ik daar iets losser in geworden. Als de kinderen braaf met de poppen of lego aan het spelen zijn, kan ik best een half uurtje op de computer rommelen om een blog af te maken. Ik merk dat de kinderen dat eigenlijk helemaal niet eens zo erg vinden, dus dat geeft me ook weer een prettig gevoel. Kijk. Doel gehaald!

Niet meer om stipt 5 uur het eten op tafel

Rust, reinheid en regelmaat. Niks belangrijkers dan dat. Ik vond dan ook altijd dat ik pas een goede moeder was als het eten om een uur of 5 op tafel stond. Ik heb dat vorig jaar al iets losser gelaten en merkte dat de wereld echt niet verging als het eten eens om half 6 op tafel stond. Dit jaar ben ik er nog makkelijker in geworden. Etenstijd is ergens tussen 5 uur en half 7 in de avond, een beetje afhankelijk van wat we nog moeten doen en of de volgende dag een schooldag is. Check! Doel gehaald!

Blog/Vlog doelen

Op het gebied van mijn blog en YouTube kanaal ben ik niet zo met mijn doelen bezig geweest. Probeerde ik in januari en februari nog mijn uiterste best te doen om er iets van te maken, in maart besloot ik dat het allemaal even prima was. Ik had het druk genoeg met de kinderen, met ons huis en met een nieuwe regelmaat te vinden in ons gezinnetje. Inmiddels is alles in wat rustiger vaarwater gekomen en loopt alles eigenlijk prima. Maar hoe zit het nou met die doelen?

Meer Facebookvolgers

Ik wilde meer Facebookvolgers. Ik bleef een beetje hangen tussen de 550 en 575 en besloot mezelf als doel te stellen om de 700 dit jaar te halen. Afgelopen week tikte ik die 700 aan, iets wat ik eigenlijk totaal niet meer verwacht had nadat ik best veel offline was geweest dit jaar. Dat geeft dan toch stiekem wel een goed gevoel. Dus: Doel gehaald!

Meer YouTube abonnees

Ik wilde erg graag meer YouTube Abonnees hebben. Als doel had ik mezelf 150 gesteld, mooi rond getal. Aangezien ik eigenlijk niet veel meer gedaan heb met YouTube en pas een maand of 2 geleden alles weer opgepakt heb, is dat een beetje blijven liggen. Ik ben nu wel de 100 abonnees voorbij, maar die 150 is nog niet in zicht. Aan de andere kant: Het jaar is nog niet voorbij dus het kan nog goedkomen.

Met regelmaat posten en uploaden

Ik heb weer een beetje regelmaat gevonden. Mijn doel is om minimaal 4 keer per week een blog online te zetten en minimaal 1 keer per week een filmpje. Dat loopt nu allemaal gelukkig weer een beetje zoals ik wil. Momenteel verschijnen er zelfs meer artikelen op mijn website en heb ik ontzettend veel artikelen op mijn to-do-lijstje staan die ik nog wil schrijven. Qua regelmaat heb ik mijn doelen dus gehaald.

Zoals je ziet loopt het best prima allemaal. Ik moet eens gaan nadenken over mijn doelen voor 2018. Het lijkt me leuk om daar een lijstje van online te kunnen zetten en volgend jaar november te kijken of ik mijn doelen gehaald heb.

Stel jij jezelf doelen voor het nieuwe jaar?

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.