Geef jij nu nog steeds borstvoeding?!

Geef jij nu nog steeds borstvoeding?! Die vraag komt de laatste tijd regelmatig voorbij. Onze babyboy is geen baby meer, maar sinds kort een dreumes: hij is immers al 1 jaar oud. En dat zorgt ervoor dat mensen weer een mening hebben over datgene waar ik/dreumes-boy en ik voor gekozen hebben.

Nog steeds, ja!

Meneertje krijgt nog steeds borstvoeding, ja. Ik had geen doel voor ogen toen ik begon met borstvoeding geven deze keer. Wat zeg ik, door alle borstvoedingsproblemen die ik heb gehad, verbaast het me dat ik niet helemaal in het begin al heb opgegeven. Maar op de een of andere manier kwam er zo`n gevoel naar boven: Ik wil dat dit lukt, dus dan gaat het ook lukken! Als je maar graag genoeg wil…

Die 6 weken pijn zorgde ervoor dat ik toch wel de 6 maanden wilde halen. En dat lukte moeiteloos. Ook met een beetje hulp van de kleine man, die plotsklaps flesweigeraar werd. Het afgelopen jaar hebben we veel verschillende dingen geprobeerd, maar de flesjes en bekers werden met flinke kracht richting de grond gewerkt. Geen fles of beker voor hem!

Afbouwen?

Aan de ene kant wil ik wel gaan afbouwen. Hij krijgt naast zijn hapjes, papjes en fruit nog een keer of 3 a 4 per dag de borst. In de ochtend en avond drinkt hij het meeste en dat vind ik ook een prima begin en einde van de dag. Toch zou het wel makkelijk zijn als hij die andere 1 a 2 voedingen zou willen vervangen voor een bekertje/flesje melk. Dat geeft me net een beetje meer vrije tijd om een dagje of middagje op pad te gaan zonder de verplichting om een bepaalde tijd thuis te zijn.

Dagelijks oefenen we met een tuitbeker maar nog steeds vliegen ze met regelmaat richting de grond. Daarna krijg ik een beetje een boze blik van hem. Hoe durf ik!?

Aan de andere kant vind ik het dus niet erg dat hij nog de borst krijgt. De ochtend en de avond wil ik voorlopig ook nog niet opgeven. We hebben er allebei plezier in, lichamelijk gaat het goed met me ( ik val niet zoveel af als voorgaande borstvoedingsperiodes ) en meneertje groeit er nog steeds prima op.

Hoe lang heb jij borstvoeding gegeven?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *