Hoe lang geef je borstvoeding?

Hoe lang geef je borstvoeding? Die vraag heb ik verschillende keren gehoord in mijn leven. Ik besef maar al te goed dat borstvoeding niet voor iedereen is weggelegd. Waar het bij de een niet lukt, wil de ander niks liever dan flesvoeding geven. For the record: Ik ga geen borstvoeding promoten en ik ga geen flesvoeding afkeuren. Dat heb ik in een eerder artikel ook al uitgelegd. Ik wil hier gewoon graag mijn persoonlijke ervaringen delen.

De omgeving

Ik heb er weinig moeite mee om in het openbaar te voeden. Ik voed net zo makkelijk in een binnenspeeltuin als in een restaurant. Gelukkig hebben de kinderen er ook weinig moeite mee. Voor hun is het heel natuurlijk en ook de vriendjes en vriendinnetjes die hier over de vloer komen kijken er niet vreemd van op. Wat ik wel merk is dat mensen het eerder accepteren als het gaat om een pasgeboren baby. Nu ik een flinkere baby aanleg, kijken ze soms toch een beetje vreemd op.

Babyboy zelf begint wat kuren te krijgen. Hij is nog steeds een fervente flesweigeraar, maar is ook erg snel afgeleid door alles wat om hem heen gebeurt. Met als gevolg dat hij snel 5 minuutjes de ergste honger wegdrinkt en dan nieuwsgierig om zich heen gaat kijken. Dat betekent weer dat hij 20 minuten later honger heeft en wil drinken. Niet heel handig en soms maakt het me wel een beetje onzeker. Heb ik wel genoeg borstvoeding? Ik probeer een rustig plekje op te zoeken waar hij iets meer rust heeft. De oudste pakte dat iets slimmer aan. Die stapte rond de 6 maanden gewoon over op de fles met afgekolfde voeding zodat hij half-zittend kon drinken en alles in de gaten kon houden.

Langvoeden

Hoe lang geef je borstvoeding? Ik denk niet dat er een regel voor is. Blijkbaar hoor je tot de langvoeders als je minimaal 6 maanden borstvoeding geeft. Ik behoor nu dus bijna tot de langvoeders aangezien babyboy bijna 6 maanden is. De oudste twee hebben beiden ongeveer een jaar borstvoeding gehad en ik wilde toen niet stoppen. Het was meer een must omdat ik teveel afviel en ik het advies kreeg om te stoppen, anders zou het ten koste gaan van mezelf. Dit keer wil ik gewoon doen wat goed voelt, zolang wij samen nog genieten van onze momentjes wil ik doorgaan.

Heb jij gekozen voor borstvoeding of flesvoeding?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *