Lief klein cadeautje van mij

Lief klein cadeautje van mij. Vandaag vier jij jouw eerste verjaardag. Een speciale dag die we met ons vijven mogen beleven. Dit is een dag vol feest, taart en cadeautjes. Een dag van knuffeltjes, kusjes en plezier. Deze dag is voor jou, maar ook voor jouw grote broer en zus.

Inhoudsopgave

Soms is er tijd nodig

Soms is er tijd nodig. Om verdriet te verwerken en wonden te helen. Om bepaalde situaties een plekje te geven. Na de geboorte van jouw grote broer en zus en na mijn 2 miskramen was ik even klaar met zwanger zijn en kinderen krijgen. “Misschien moeten we ons gewoon gelukkig prijzen met wat we hebben en niet meer verlangen. Een mooie zoon en een mooie dochter. Veel mensen zouden er een moord voor doen.” Dat was wat ik jarenlang zei. Dat er dan een steek door mijn hart ging, ik een gemis voelde en het liefst in tranen wilde uitbarsten liet ik niet merken.

Soms is er tijd nodig om het vertrouwen in jezelf, in je kunnen en in je eigen lichaam terug te krijgen. Jouw papa en ik hadden het er al jaren over, eigenlijk al sinds jouw zusje een jaar of 2 oud was. “Waarom gaan we niet voor een derde?” Ik was degene die het steeds tegenhield, ik was degene die alles een plekje moest geven en uiteindelijk was ik degene die voorzichtig een balletje opgooide bij papa in die zomer van 2015. “Wat als we gaan voor een derde?”

Verdriet en geluk ligt dicht bij elkaar

Op 24 december 2015 kreeg ik een miskraam. Dat zorgde voor verdriet, eventjes die deuk in mijn zelfvertrouwen en ik dacht dat het ons misschien niet gegund was. Ik dacht er niet meer over na tot ik 2 maanden later ineens een positieve test in handen hield. Ik telde en kwam bij een uitgerekende datum eind oktober uit. Dat zorgde ervoor dat ik moest lachen. Je wilde dus ook gewoon in oktober jarig zijn?

Ik voelde me gelukkig, ik was ontzettend blij met jouw komst. Ook papa en jouw grote broer en zus waren ontzettend blij, al was Daelyn in eerste instantie een beetje teleurgesteld dat je geen meisje zou zijn. Uiteindelijk heb je haar hartje gestolen vanaf jouw allereerste huiltje op deze grote, bijzondere aardbol.

Lachebekje

En dat is meteen jouw kracht. Met jouw bijzonder mooie ogen pak je elke persoon direct in. In een jaar tijd heb ik je al behoorlijk goed leren kennen. Wat jij wil, dat zal gebeuren. Jij bent een behoorlijk standvastig typje, getuige van het feit dat je nog steeds een flesweigeraar bent. Ben ik niet in de buurt, dan is het niet goed. In mijn nabijheid wil jij op eigen kracht de wereld ontdekken. “Deze moet je vrijlaten, dat heeft hij nodig.” zei een oom van mij een tijdje terug. Ik kijk naar je en zie je vol nieuwsgierigheid op alles en iedereen afgaan. Ja, jij hebt je vrijheid nodig, maar je weet ook waar je grenzen liggen.

Je weet dat ik altijd vlakbij ben als jij jouw wereld aan het ontdekken bent. Als ik uit beeld ben hoef je maar even te gillen, jouw manier van roepen ” Waar hang je uit, mam?!” Ik roep dan terug wat ik doe: “Even de was in de machine gooien, kom zo naar je toe” en je bent stil.

De wijde wereld in

Vanaf dag 1 wil jij de wijde wereld in. Wat moet je nou in een wandelwagen? Je schreeuwde moord en brand. Een wandelwagen is voor baby`s, jij wilde kunnen kijken en daarom reden we je rond in de Maxi-Cosi. Vanaf een maand of 4 ging je mee in de draagzak. Met je rug tegen mijn buik, je gezicht naar de buitenwereld gericht. Jij moet kunnen kijken, kunnen ontdekken en kunnen bewegen met de wetenschap dat papa of ik bij je zijn.

Jij bent ons cadeautje. Het kindje waar we altijd naar verlangden, maar nooit verwacht hadden te mogen krijgen. Een jaar geleden konden we ons niet voorstellen dat ons gezin van 4 ooit een gezin van 5 zou worden. Nu kunnen we ons niet meer voorstellen dat ons gezin van 5 ooit een gezin van 4 is geweest.

Lieve Landon, een hele fijne eerste verjaardag gewenst. Geniet met volle teugen van alles wat om je heen gebeurt, dan genieten wij met volle teugen van jou.

Liefs, mama.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *