Duisburg Zoo

Onlangs mocht Daelyn beslissen waar ze naar toe wilde voor een dagje uit. De dierentuin leek haar een geweldig plan. Ze is er gek op. Na een paar dagen wikken en wegen besloten we naar de Duisburg Zoo in Duitsland te gaan. De laatste keer dat ik er was geweest was een jaar of 8 geleden, voordat Daelyn geboren werd dus. Voor zover ik me kon herinneren hadden ze aantrekkelijke prijzen voor gezinnen, dus dat was mooi meegenomen.

Duisburg-zoo3

Duisburg Zoo

Het was ongeveer een uurtje rijden vanuit Roermond. Eenmaal aangekomen op de parkeerplaats moesten we nog een stukje lopen, dat wist ik nog van de vorige keer. De dierentuin ligt namelijk aan een vrij drukke weg. Gelukkig is er een brug over die weg heen, dus van die drukte heb je weinig last.

Het was behoorlijk druk bij de kassa`s en we stonden een tijdje in de rij toen ik merkte dat de dame achter me uit de rij stapte om de prijzen eens te bekijken. Eenmaal terug in de rij hoorde ik dat ze tegen haar man vertelde dat het aantrekkelijke gezinstarief er niet meer was. Eerder betaalde je €32 voor een gezin, nu betaalde je €17 euro voor een volwassene en €10 voor een kind. Ai, dat was even een verschilletje.

Duisburg-zoo2

Eenmaal binnen

Eenmaal binnen viel het me een beetje tegen. Was ik zo verwend door de Nederlandse dierentuinen? De dierentuin hier leek wat onverzorgd, wat achterstallig onderhoud te hebben en de hokken/verblijfruimtes van de dieren vond ik wat klein ogen. Alsof de dieren bij ons in de dierentuinen meer ruimte hadden.

Wat erg leuk was, was het ontdekkingshuis. Dit was een ruimte waar je verschillende kleinere diertjes kon zien in een originele setting. Duidelijk een nieuw iets. Ook kon je door een microscoop kleine beestjes bestuderen. Plaatjes dan, niet de echte beesten.

Duisburg-zoo

Ook de horeca vond ik vrij prijzig. Drie euro voor een kopje koffie of flesje drinken was je wel kwijt. Ik was stiekem blij dat we iets van thuis hadden meegenomen. Daelyn heeft het naar haar zin gehad. Ze heeft giraffen gezien, met geitjes geknuffeld en een paardje kunnen aaien. Ook hebben we een dolfijnenshow gezien en heeft ze een olifant een wortel mogen geven. Dat laatste was wel heel bijzonder. De olifant voelde aan als ‘een meneer die zich niet had geschoren’ wist ze me te vertellen.

Ben jij wel eens ergens geweest wat in je beleving heel anders was?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Duisburg Zoo

  1. Wat jammer dat het tegen viel. Ik ben er jaren geleden wel eens geweest, toen ik een vakantiekamp begeleidde. We konden toen helaas niet zo heel veel bekijken, en ik wilde altijd nog eens terug omdat het in mijn herinnering heel wat was. Ben benieuwd hoe ik dat nu zal ervaren mocht ik er ooit nog eens komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *