Dungeons and Dragons: honor among thieves

Dungeons and Dragons

Een tijdje geleden was ik jarig. Nu de kinderen iets ouder zijn gaan ze zelf actief op zoek naar een leuk cadeautje zonder tussenkomst van een volwassene. “Wat zou je graag willen hebben?” vroeg Damiën me. “Geen idee, ik heb alles wat ik me kan wensen.” was mijn antwoord. Hij weet dat ik een echte filmfreak ben en vroeg: “Hoe zou je het vinden als ik je mee uit zou nemen naar de bioscoop?” Kijk, dat vond ik nou een leuk voorstel! Samen met hem een avondje uit. En zo kwam het dat we druk op zoek gingen naar een film. We kwamen uit bij Dungeons and Dragons: honor among thieves.

Inhoudsopgave

Dungeons and Dragons

We moesten nog even geduld hebben want het zou nog even duren voor hij in de bioscoop zou draaien, maar dat gaf niks. Wat in het vat zit verzuurt niet, zullen we maar zeggen. Op een regenachtige zondagmiddag besloten we samen naar de bioscoop te gaan. Zak chips en een sinas mee en we zaten er klaar voor. Ik vertelde Damiën over de Dungeons and Dragons van vroeger. “Het was een tekenfilmserie uit de jaren 80. Ik was nog erg jong, maar ik weet nog dat ik hem echt heel erg graag keek. Er was een meisje dat onzichtbaar kon worden door middel van een mantel. En natuurlijk wilde ik heel graag dat meisje zijn.” Damiën moest er om lachen.

De Dungeons and Dragons film

Anno 2023 is er dus een film uitgebracht en deze draait in de bioscoop. Een grote ster in de film is Michelle Rodriguez, de vrouw die we hartstikke goed kennen als Letty uit de Fast&Furious reeks. Maar ook Chris Pine, de mannelijke hoofdrolspeler is geen onbekende. Ook hij heeft flink wat films op zijn naam staan. Daarnaast zien we Hugh Grant als de schurk, een rol die hij goed uitvoert.

Maar wat is dan eigenlijk het verhaal in deze film? Edgin (Chris Pine) en Holga (Michelle Rodriguez) zijn oude vrienden van elkaar. Ze zijn in de gevangenis terecht gekomen door een mislukte roof. Eenmaal uit de gevangenis besluiten ze op zoek te gaan naar een verloren relikwie. Gaandeweg komen ze erachter dat ze bedrogen zijn door mensen die ze vertrouwden en dat dit bedrog ervoor zorgde dat ze in de gevangenis terecht kwamen. Ook zorgde dit ervoor dat Edgin zijn dochter kwijt raakte. Om het verloren relikwie en de dochter terug te krijgen stellen ze een team samen. Elk van de teamleden heeft zijn eigen kracht, net zoals in de tekenfilm vroeger.

Wat vonden we van de film?

De film is een goede actiefilm, maar bevat ook de nodige humor. Regelmatig zaten we lachend in de bioscoopstoelen. Hij is goed in elkaar gezet en bevat een goede verhaallijn. Ik wist in eerste instantie namelijk niet zo goed wat ik ervan moest verwachten aangezien het een jaren 80 tekenfilm serie was, maar de schrijvers hebben hun creativiteit goed laten werken. Ik zou je zeker aanraden om deze film te kijken.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *