Een agenda

To have or not to have? Een agenda. Vroeger, op school, was het verplicht om zo`n ding achter je aan te sleuren en je huiswerk in te noteren. Bij mij liep dat dus fout. Ik dacht dat ik het wel zou onthouden, mijn agenda lag thuis of de persoon die achter me zat was er net een vette tekening in aan het maken. En op zo`n moment wil je dat talent niet storen natuurlijk om zoiets onnozels als huiswerk te noteren.

Inhoudsopgave

Geen agenda

Na school was ik klaar met agenda`s. Ik zag er het nut niet direct van in en mijn werktijden schreef ik lekker thuis op de kalender. Ik kwam natuurlijk wel eens in de problemen omdat ik een dubbele afspraak gepland had, maar daar wist ik me dan weer redelijk goed uit te redden. Werk ging voor plezier en dat begrepen de meesten wel.

Toch een agenda

Toen Damiën geboren werd en veel ziekenhuisbezoeken nodig waren besloot ik dat die agenda misschien toch handig was. Dan kon ik direct een afspraak maken en hoefde ik niet te wachten tot ik thuis was om op de kalender te checken of het wel kon. Ik kocht een eenvoudig exemplaar wat vrij snel kwijt was en pas een jaar of 2 later teruggevonden werd in een la. Toch geen heel goed idee die agenda en ik besloot weer te vertrouwen op mijn ijzersterke geheugen. ( Ahum )

agenda1

Bloggen en structuur

Ik hou van bloggen en doe het nu zo`n 3 jaar. Als ik een idee heb, dan schrijf ik het op een briefje. En die ideetjes komen op de meest maffe momenten. Tijdens het koken, tijdens het douchen of als ik lekker op de bank hang een filmpje te kijken. De afgelopen jaren kon je dan ook regelmatig een briefje vinden met ideetjes die ik ooit eens opgeschreven had op een briefje wat ik weer kwijtgeraakt was.

De afgelopen periode heb ik die briefjes allemaal verzameld om ze op een later tijdstip eens te bekijken. En dan zijn ruim 20 briefjes met allerlei onafgemaakte ideetjes toch best veel. Bij het kruidvat kwam ik een agenda tegen voor €0,90. Kijk, voor dat geld kun je nog eens een agenda kwijtraken. 😉

Ik ga het dus weer proberen. Alles gewoon noteren in die agenda en dat ding overal mee naar toe slepen. Eens kijken of het me lukt en hoe lang ik het volhoud.

Heb jij een agenda? En geeft het jou structuur en rust in je hoofd?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

3 thoughts on “Een agenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *