Een garage knutselen met schoenendoos

knutselen met schoenendoos

In de meivakantie waren er, vooral in het begin, vele regenachtige dagen. Ik heb betere dagen in april meegemaakt de afgelopen jaren, maar aangezien april vooral doet wat hij wil hadden we dus behoorlijk wisselvallig weer. Regen, onweer, hagelbuien, zelfs sneeuw. Niet echt de omstandigheden om er lekker op uit te trekken met de kinderen en daarom hebben we ook veel geknutseld. Zo besloot zoonlief een garage te knutselen met een schoenendoos voor zijn auto`s. In dit artikel zie je hoe hij dat gedaan heeft.

Knutselen met schoenendoos

Een schoenendoos heb je waarschijnlijk wel in huis en zo niet, dan kun je bij de meeste schoenwinkels wel naar binnen lopen en vragen of ze er eentje voor je hebben waar je mee kunt knutselen. Wij hadden er dus geen staan, maar kregen er 2 mee toen we er bij de plaatselijke schoenwinkel om vroegen. Het knutselen kon dus direct beginnen.

De bedoeling was dat het deksel vastzat aan de doos, die hadden ze helaas niet meer liggen, maar een beetje duct tape doet wonderen. Samen hebben we het deksel vastgeplakt en een opritje gemaakt. Ook moest er een soort standaardje geknutseld worden voor onder het deksel zodat deze wel zou blijven staan. Er werden 2 openingen geknipt zodat de auto`s in het onderste gedeelte zouden kunnen binnenrijden.

Knutselen-met-schoendoos

Schilderen maar!

Daarna is het een kwestie van schilderen. Garages hebben, volgens Damiën, meestal een zwarte vloer en evengoed enkele witte strepen zodat je kunt zien waar je moet rijden. Met zijn speelgoedauto`s werd er wat af gemeten om te kijken of hij goed zat betreffende de afstand. Ook de parkeervakken werden netjes getekend. Om de verf wat sneller te laten drogen werd er gebruik gemaakt van een föhn.

Alles bij elkaar heeft hij echt wel een uurtje of 3 intensief zitten knutselen met de schoenendoos aan tafel. Hij heeft er echt zijn ding van gemaakt en is er hartstikke trots op, wat natuurlijk logisch is. Vervolgens was het geweldig om hier mee te spelen. De auto`s werden uit de kast gehaald en de hele meivakantie heeft hij er behoorlijk wat uurtjes aan gespendeerd.

Wat vind jij leuk om te knutselen op regenachtige dagen?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *