Een nieuwe tatoeage

Tatoeages. Jaren geleden werd het nog gezien als asociaal. Inmiddels zijn er meer mensen met een tattoo dan zonder. Ook Dave en ik hebben tattoo`s. En al een tijdje denk ik na over een nieuwe tatoeage. Eigenlijk viel het me op dat ik er nog nooit iets over geschreven heb. En dat terwijl vooral Dave toch geregeld vragen krijgt over zijn tattoo`s. Hij heeft er namelijk best veel en op zichtbare plekken. Die van mij zie je niet. En dat heeft een reden.

Inhoudsopgave

Eerste tattoeage

Ik wilde al een tattoo toen ik tiener was. Mijn ouders waren daar niet zo`n voorstanders van, hoewel het in de jaren 90 langzaamaan steeds normaler begon te worden. Destijds vond ik dat natuurlijk niet tof van mijn ouders. Nu begrijp ik waarom ze wilden dat ik zou wachten. Ik mocht een tattoeage nemen vanaf mijn 21e verjaardag. 18 maart werd ik 21 en 19 maart zat ik in de tattooshop. Kun je nagaan hoe graag ik er eentje wilde.

Ik liet hem zetten op mijn enkel. Een chinees teken wat staat voor vriendschap. Ik heb nooit spijt gehad van die tattoo. Vriendschap is nog steeds heel belangrijk voor me. Wel had ik me iets meer moeten verdiepen in tattooshops. Mijn tweede tattoo vind ik namelijk een stuk mooier gezet.

Ik koos voor een ‘onzichtbare’ plek omdat ik in de horeca werkte. Daar werden tattoo`s op dat moment nog niet echt gewaardeerd. Nu is dat heel anders. In veel horecazaken zie je personeel met zichtbare tatoeages.

De tweede tattoo

Een paar jaar later liet ik mijn tweede tattoo zetten. Op mijn buik, het teken voor vissen, mijn sterrenbeeld. Mijn gedachte was dat de sterrenbeelden van mijn kinderen erboven/ onder zouden komen en dat ze zo 1 geheel zouden vormen.

Daar is het nooit van gekomen. Dan ging het financieel niet, dan weer was ik zwanger of gaf ik borstvoeding. Er is me destijds verteld dat het niet zo verstandig is om dan een tattoo te laten zetten. ( Tijdens het schrijven van dit artikel vroeg ik me dus af waarom het niet kon en kwam ik op deze site terecht waar afgeraden wordt tijdens de zwangerschap een tattoo te nemen, maar waar gezegd wordt dat het tijdens de borstvoedingsperiode wel kan )

Een nieuwe tatoeage?

Al jaren wil ik een nieuwe tattoo maar ik wist niet precies wat ik wilde. Ik wist wel ongeveer wat ik wilde, welke richting ik op wilde. Een tijdje geleden had ik het er met Dave over en hij had een mooi idee. Ik begon dus te zoeken op Pinterest en al vrij snel had ik een aantal tattoo`s gevonden die in de richting kwamen van wat ik wilde. Het zetten van een nieuwe tattoo komt nu dus steeds dichterbij. Nee, ik heb nog geen afspraak gemaakt, wel wil ik me eens wat meer gaan verdiepen in goede tattooshops.

Heb jij tattoeages? En hebben ze ook een betekenis voor je? 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Een nieuwe tatoeage

  1. Ja ik heb een tattoo sleeve (Een tattoo sleeve is een tatoeage die een groot deel van, of je hele arm, bedekt, net als de mouw van een shirt. Ze kunnen verschillend van grootte zijn. Full sleeves lopen van de schouder tot aan de pols.) En aan de andere kant van mijn arm heb ik een afbeelding van Elvis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *