Een speelhoek voor de kinderen

Vorige week kon je bovenstaande foto voorbij zien komen op mijn Facebook pagina. Ik vroeg tips aan jullie, want wat kon ik met dit stuk woonkamer? Het leek me leuk om een speelhoek voor de kinderen te maken, maar wat zet je er dan in? Zeker omdat ze zoveel in leeftijd verschillen. Ik kreeg tips van jullie en daar heb ik iets mee gedaan. 🙂

Inhoudsopgave

Eetkamergedeelte

Eigenlijk is dit stuk woonkamer de achterste ruimte van onze woonkamer en dus de plek waar je normaal gesproken de eetkamertafel neer zou zetten. Nu is onze keuken niet heel erg klein. Er past een tafel met 4 stoelen in. Geen hele grote tafel , want eigenlijk is onze tafel nog te groot, maar goed. Ik vind het geen probleem om in de keuken te eten. De pannen staan zo op tafel en na het eten staat alles ook weer zo op het aanrecht.

We hebben er serieus over nagedacht om een grotere ( 6-persoons ) eetkamertafel met stoelen te kopen en die dus in het achterste gedeelte van de woonkamer neer te zetten. Stel dat er een vriendje blijft eten, dan is die extra stoel hartstikke handig natuurlijk. Aan de andere kant: moet je echt die extra stoel aan tafel hebben staan voor het geval dat er iemand 1 keer per maand blijft eten? Wij vonden van niet.

Speelgedeelte

En daarom hebben we er niks neer gezet. In eerste instantie alleen de speelgoedkist, later kwam er de automat bij. En eigenlijk vonden de kinderen het ook wel fijn, die ruimte. Geen rare dingen om rekening mee te houden, niemand die zich kan stoten aan hoeken van de tafel. Gewoon behoorlijk wat ruimte.

Maar toch vond ik het een beetje kaal en niet echt kind-gezellig. Dreumes had dus zijn kist met speelgoed staan en de kinderen hebben de kast met spelletjes en speelgoed. Maar voor de rest ontbrak er dus wel wat gezelligheid in die hoek. Mijn facebookvolgers kwamen met hartstikke leuke ideetjes. Ik heb ze de kinderen voorgelegd en die raakten helemaal enthousiast. Een game-hoek zouden ze leuk vinden, maar ook een tipitent stond hoog op hun wishlist.

Shopperdeshop

Ik besloot voor de tipitent te gaan. Ik zocht op Google en vond ze in verschillende prijsklassen. De Xenos was 1 van de goedkoopste. Eenmaal daar gekomen, zag ik dat ze 2 verschillende kleuren hadden. Een legertipi en deze witte tipi. De witte leek me beter omdat we natuurlijk ook een meisje in ons midden hebben. Ik betaalde €29,95. Prima te doen.

Toen hij eenmaal stond ontbrak er voor mijn gevoel iets aan. Daarom kocht ik bij de Action nog 2 grote, lekkere zachte kussens. Kosten: €8,95 per stuk. Een lekkere deken van onszelf erin en klaar was de inrichting van de tipi.

Overigens is de tent eenvoudig op te zetten. De stof is stevig. Met behulp van lintjes kun je de flappen van de tent vastzetten alsook het raampje aan de zijkant openzetten. Verder zit er klittenband op de flappen zodat je de tent desgewenst kunt sluiten. Je klapt hem vrij makkelijk in elkaar om hem op te bergen. Hij hoeft dus niet te blijven staan.

En de kids?

De kinderen zijn hartstikke blij met hun chillex-tipi. In deze tent kunnen ze chillen en relaxen met een boek of hun tablet. Ik heb uitdrukkelijk gezegd dat het geen tent is om in te gaan lopen stoeien of oorlogje spelen. Anders is het natuurlijk zo gebeurd met die tent.

Ook aan de andere wand willen we iets gaan doen. Waarschijnlijk een game-hoek maar dat is nog even nadenken. We zullen iets van een plankje of kastje moeten hebben om de spelcomputer op te zetten, maar dat is misschien minder handig met dreumes aangezien hij nu overal aankomt en overal mee wil spelen wat niet van hem is. Tips zijn uiteraard welkom! 🙂

Met welk speelgoed spelen jouw kinderen het liefste?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *