Een trifle maken: snel en makkelijk!

Trifle maken

Trifle maken. Hier in huis heb ik inmiddels het toetjes virus te pakken. De afgelopen weken hebben we ons afzijdig gehouden van de standaard vla’s van de supermarkt. In mijn beleving kost het veel te veel moeite om zelf aan de slag te gaan. Op de drukke dagen met de zwemlessen van onze jongste heb ik daar geen tijd voor. Echter blijkt dat de meeste desserts binnen enkele minuten klaar zijn. 

Homemade trifle

Een trifle maken is makkelijk en eenvoudig. Het idee ontstond om een trifle te maken met de pudding van de kruimelvlaai. Het fijne aan het maken van een trifle is dat je hem kunt opbouwen zoals je zelf wilt. Zolang je er maar rekening mee houdt dat een trifle best machtig is.

Ik ben begonnen met een bodempje van bastogne koek, room en diverse soorten fruit. Hoewel het een heel simpel dessert is kun je er wel goed mee scoren. De kinderen keken de ogen uit. Je kunt een grote trifle maken, maar ik heb gekozen voor 4 kleine glaasjes. Op deze manier kan ik het dessert maken met het fruit wat we ieder apart het liefste eten.

Lees ook: een regenboogtaart maken

trifle maken 1

De kinderen keken de ogen uit en waren al een paar keer stiekem in de koelkast gaan kijken. Behalve het feit dat het onwijs lekker is wil het oog ook wat. Het ziet er mooi en zomers uit. Normaal twijfelen de kinderen iedere keer of ze iets lusten of niet. Deze keer hebben ze daar geen seconde over nagedacht. Het was dan ook geen verassing dat ze nog veel vaker een trifle willen als dessert. Voor sommige fruitsoorten is het nog een beetje vroeg om ze vers te krijgen. Tegenwoordig zijn de meeste fruitsoorten het hele jaar te verkrijgen.

trifle maken 2

Heb jij nog een paar leuke tips om in een trifle te verwerken? Een lekker koekje of een niet voor de hand liggende fruitsoort?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *