Voor het eerst op kamp

De kinderen gaan deze week voor het eerst op kamp en stiekem vind ik dat hartstikke spannend. Misschien nog wel spannender dan de kinderen zelf. En dan niet eens vanwege het feit dat ze een paar dagen weggaan want ze zijn vaker een paar dagen weggeweest. Dat is ook het probleem niet. Nee, wat ik stiekem een beetje eng vind is ze een paar dagen uit handen geven aan mensen die ik niet zo goed ken…

Inhoudsopgave

Voor het eerst op kamp

Zoonlief heeft al eens overnacht op zijn clubhuis, maar dan gaat het om 1 overnachting. Nu is het een vreemd clubhuis in een vreemd dorp een flink aantal kilometers verderop. Dat is toch net even anders. Gelukkig zijn ze 1 nacht samen op dezelfde locatie, dus kunnen ze wel op elkaar terug vallen.

Koffer pakken

De koffer inpakken had nogal wat voeten in aarde. Zo meende zoonlief dat hij prima 3 dagen kon doorbrengen met 1 korte broek, 1 t-shirt en 1 onderbroek. Hem duidelijk maken dat dit niet het geval was, zorgde voor een hoop gepuf en gesteun en ‘moet ik echt zoveeeel inpakken?’ Dochterlief daarentegen neemt het liefst de hele kledingkast inclusief 6 paar schoenen mee voor 1 overnachting. Verschil moet er zijn.

Leuke dingen doen

Het programma is goed gevuld. Zo weet ik dat ze naar een speeltuin en naar een zwembad gaan. Het belooft prachtig weer te worden, een aantal van hun vriendjes en vriendinnetjes gaan ook mee op kamp dus het belooft een dolle boel te worden. Daar moet ik dan eigenlijk maar gewoon een voorbeeld aan nemen. De kinderen gaan het prima naar hun zin hebben, wij hebben ook even een momentje alleen zonder dat er meteen oppas ingeschakeld hoeft te worden.

Niet makkelijk dus, dat hele loslaten. Zijn jouw kinderen wel eens op kamp geweest? En hoe was dat voor jou?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Voor het eerst op kamp

  1. Als leiding van scouting ook vele jaren op kamp geweest. Op de dag van vertrek hebben de ouders het vaak zwaarder dan de kinderen. Het is mooi om te zien hoe de kinderen genieten dan geniet je daar als leiding ook van! Na een week de kinderen moe en vol verhalen terug geven aan de ouders geeft veel voldoening en daar neem je dan graag een week vakantie voor op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *