Eieren verven

Pasen staat voor de deur dus is het weer tijd om eieren te verven. Natuurlijk kun je ze ook geverfd kopen maar kinderen vinden het wel leuk om het zelf te doen. Eieren verven kun je op verschillende manieren doen. Je hebt de welbekende doosjes met verf in de winkel. Maar thuis heb je waarschijnlijk ook allemaal spulletjes liggen waarmee je leuk en makkelijk eieren kunt verven. Hieronder zal ik een paar manieren met je delen. Verven gaat natuurlijk niet zonder knoeien dus zorg ervoor dat je iets van kranten onder je werkjes legt. Zorg ook voor witte eieren. Zo krijg je de mooiste kleuren.

eieren verven (2)

Eieren verven Pasen

Veel winkels hebben setjes met verschillende manieren om eieren te verven. Het is leuk om zelf te doen alleen kan het behoorlijk knoeien. Aangezien de kinderen hier gaan verven hebben we gekozen voor een doosje waarmee we verfbaden konden maken. Hierin zit niet meer dan een paar pakjes kleurvloeistof. Wel is dit uiteindelijk voor ons de meest “schone” manier voor het verven van eieren. Voor de kinderen gaat het makkelijk en ik moet zeggen dat het mooie kleuren zijn geworden. Na een 15 tal eieren te hebben gekleurd zijn de kinderen nog even aan de slag gegaan met het mengen van de verfbaden. Geel en rood maakt natuurlijk oranje en wil je paars dan is rood en blauw de manier om de kleur paars te krijgen.

Lees ook: 5 keer knutselen voor Pasen

eieren verven (4)

Je hoeft natuurlijk niet naar de winkel voor verf. Als je voedingskleurstof hebt kom je ook al een heel eind. We hebben hier een paar flesjes staan dus we hebben geprobeerd of het goed lukte. Als je een verfbadje maakt van water met de hoeveelheid kleurstof die je zelf de mooiste kleur vind geven dan hoef je je (gekookte) eieren maar een paar minuten in het water te laten liggen. Het enige vreemde is dat we uit groene kleurstof een blauw ei kregen.

eieren verven

Eieren verven met natuurlijke kleurstoffen

Wist je trouwens dat het ook mogelijk is om eieren te verven op een natuurlijke manier? Bijvoorbeeld met rode kool. Je hoeft je ei maar tussen de rode kool te leggen als je deze hebt en je zult zien dat de paarse kleur aan het ei blijft zitten. Deze geeft namelijk veel natuurlijke kleurstoffen af. Met spinazie schijnt het ook te gaan. Dit heb ik nog niet geprobeerd. Wellicht leuk om in de toekomst eens te proberen.

Versieren jullie de paaseieren zelf of kopen jullie ze kant en klaar in de winkel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *