Knutselen voor Pasen met peuters en kleuters – 5 leuke knutseltips

Knutselen voor Pasen

Rondom de feestdagen wordt er vaak wat afgeknutseld. Ook hier in huis komen de knutselspullen op tafel en gaan we gezellig aan de slag met onze kinderen. Zolang het in de vorm is van een ei of de kleur geel heeft zit je rond de Pasen hartstikke goed. In dit artikel deel ik een aantal leuke en makkelijke werkjes om te knutselen voor Pasen. Mocht je zelf nog leuke aanvullingen hebben, laat ze dan zeker achter in de reacties.

Je kunt met vele huis-tuin en keukenmaterialen prima knutselen voor Pasen. Daarnaast kun je met eenvoudige materialen in een handomdraai de leukste knutselwerkjes met je peuter of kleuter maken. Een activiteit die rond de Pasen echt niet mag ontbreken is eieren verven. Heb je dat al kunnen afstrepen op je lijstje? Dan vind je hieronder nog een aantal leuke knutselwerkjes om met je peuter of kleuter te doen.

Knutselen voor Pasen

Inhoudsopgave

Paashaastasje knutselen

Wat heb je nodig?

 • Kartonnen bordjes (klik)
 • Pompons (klik)
 • Wiebeloogjes (klik)
 • Gekleurd papier

Hiervoor hebben we alleen kartonnen/ plastic bordjes nodig. Deze bordjes worden aan elkaar geniet en vormen zo de basis van het tasje. Op de foto’s zie je goed wat de bedoeling is. Onze dochter heeft met veel plezier dit tasje gemaakt en heeft  hem vol trots op school laten zien. Voor het gezicht hebben wij pompons en wiebeloogjes gebruikt. Natuurlijk kun je ook een gezicht verven, kleuren of met snippers plakken. Zij is er helemaal klaar voor om eitjes te gaan zoeken.

Knutselen voor Pasen

Knutselen voor Pasen met pompons

Wat heb je nodig?

 • Pompons
 • Verf

Met pompons kun je allemaal leuke knutselwerkjes maken. Ze zijn echter ook leuk om mee te stempelen. Je kunt iedere willekeurige tekening opfleuren door met de pompons te stempelen. Een kerstbal, sinterklaas, paashaas of paasei? Voor ieder feest en seizoen kun je zo iets leuks maken. Ideaal om met de iets kleinere kinderen aan de slag te gaan. Onze kleuter van 6 vond het ook erg leuk om te doen.

Eierdopjes maken

Wat heb je nodig?

 • Klei (klik)
 • Verf
 • Een beetje geduld. 😉

Met klei besloten we eierdopjes te maken. Om eerlijk te zijn wisten we in eerste instantie niet wat we wilden maken met deze klei. Mijn kleuter begon met een hardgekookt ei in de klei te duwen en zo ontstond het idee voor eierdopjes. Samen hebben we heerlijk zitten freubelen. Nadat we onze vormen hadden gemaakt, moest deze een aantal uur uitharden voordat we aan de slag konden met de verf. Maar dan heb je ook wat moois, of niet? Deze paasdagen kunnen wij genieten van onze eigen eierdopjes.

Hier vind je meer boetseerklei ideeën

Stempelen met aardappelen

Wat heb je nodig?

 • Een aardappel
 • Een mesje
 • Verf in verschillende kleuren. (klik)

Deze manier van stempelen kent iedereen wel. We hebben een aardappel uitgezocht met een goede eivorm. Aangezien mijn dochter een beetje te klein is om met een aardappelmesje aan de slag te gaan heb ikzelf de inkepingen uitgesneden. Ze heeft hem een paar vrolijke kleurtjes gegeven om daarna heerlijk te kunnen stempelen.

Heb jij nog leuke knutseltips voor Pasen?

Knutselen voor Pasen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *