Boetseerklei ideeën: wat kun je maken met boetseerklei?

Boetseerklei ideeën

Kinderen vinden het heerlijk om van niets iets te maken. Met klei kun je natuurlijk de mooiste creaties maken, maar dat moet weer opgeruimd worden. Wil je echt iets maken wat je kunt bewaren, dan kun je gaan knutselen met boetseerklei. Bij de action kun je tegenwoordig voor weinig geld een klein pakje kopen en dat is voldoende om een heleboel mooie creaties mee te maken. In dit artikel deel ik een aantal boetseerklei ideeën met je.

Boetseerklei ideeën: iets moois maken voor speciale dagen

Natuurlijk kun je aan de slag gaan voor verschillende feestelijke gelegenheden. Zo kun je voor kerst leuke kersthangers maken of je kunt gaan knutselen voor Valentijn en een mooi hart maken. Op school maakten we vroeger ook vaak iets leuks van boetseerklei voor Vaderdag en Moederdag. Wil je gaan knutselen voor Pasen dan kun je bijvoorbeeld een kuiken in een ei of een eierdopje maken.

boetseerklei

Ik weet nog dat wij vroeger op school een donkerbruine variant van deze klei hadden. Voor Vaderdag mochten we dan een asbak maken (tegenwoordig een no-go) en voor Moederdag een klein vaasje. Met deze witte klei heb je als voordeel dat de kleuren mooi uitkomen als je besluit om het te gaan schilderen.

Allerlei vormen maken met behulp van uitstekers

De kinderen hebben er altijd veel plezier in, dat knutselen met boetseerklei. Met behulp van koekjes uitstekers en kleivormpjes kunnen ze prima aan de slag te gaan. En als ze het niet mooi vinden kunnen ze nog opnieuw beginnen. Zo snel droogt het gelukkig ook weer niet. Met behulp van wat water kunnen ze de afzonderlijke delen aan elkaar ‘lijmen’.

Lees ook: knutselen met foamclay

boetseerklei1

Ze hebben echt wel een middagje plezier gehad met deze boetseerklei. Het vergt wel een beetje geduld aangezien het dus nog moet drogen. Afhankelijk van de dikte kan dat wel de nodige uren in beslag nemen. Wij besloten om het minimaal een nachtje te laten drogen aangezien de kinderen best dikke kunstwerkjes gemaakt hadden. Voor nu vonden ze het genoeg. Schilderen kwam wel een andere keer. Waarschijnlijk komen ze het over een paar weekjes weer tegen en is de zin om te schilderen er dan wel.

Knutselen jouw kinderen wel eens met boetseerklei? 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *