Knutselen met foamclay

Foamclay

Ik had foamclay al eens voorbij zien komen op de diverse social media kanalen die ik volg maar er verder weinig aandacht aan besteed. De meeste dames die dit voor hun kinderen hadden aangeschaft waren er wel enthousiast over, maar aangezien ik dacht dat het net zoiets was als gewone klei vond ik het niet nodig dit te kopen voor de kinderen. Maar toen ik een setje opgestuurd kreeg veranderde mijn mening.

Inhoudsopgave

Ik won een leuke prijs

Op de facebookpagina van Mama`s Geschenk stond een leuke winactie. Je kon raden waar ze op 1e paasdag naar toe gingen en had je het goed dan zou je een klein prijsje winnen. Hartstikke leuk natuurlijk en ik deed dan ook mee. Het grappige was dat ik het ook nog eens goed had en dus de winnaar was van het prijsje.

Toen afgelopen zaterdag de postbode aan de deur stond bleek het niet om een prijsJE te gaan, maar om een doos vol leuke dingetjes. Dingetjes voor mijzelf, maar dus ook een doos foamclay voor de kinderen. Omdat we net op het punt stonden naar oma te vertrekken werd de foamclay in de tas gedaan en meegenomen.

Foamclay1

Wat is foamclay?

Het bleek er niet zo uit te zien als klei. Het was een soort stevige klei met bolletjes. “Die zwarte is net een doosje kaviaar.” zei mijn moeder lachend en daar leek het inderdaad op. Het bleek een soort modelleerklei te zijn. Je kon er figuurtjes mee maken , maar ook spulletjes mee decoreren. In het cadeaupakket zaten ook 2 fotolijstjes die direct versierd werden.

Het voelt heel anders als klei, iets steviger. Je moet ook wat meer moeite doen om er een stukje van los te trekken. Vergelijk het maar met kauwgom, zonder dat het plakkerig aanvoelt. Er blijft ook niks achter op je handen, placemat of papier als je er mee bezig bent, wat met klei soms anders is.

Foamclay2

Wat kun je maken met foamclay?

Je kunt er dus eigen figuurtjes mee maken, het is makkelijk in model te kneden, maar je kunt er ook iets mee decoreren. Ik vond het idee van de fotolijstjes erg leuk. ( Direct een leuke tip voor Moederdag of Vaderdag. ūüėČ ) De kinderen zijn er echt een paar uur mee zoet geweest. Daarnaast is het ook erg leuk voor de volwassen¬†creatieveling onder ons.

Nadat je het klaar hebt, heeft het wel wat tijd nodig om te drogen. Afhankelijk van de dikte tussen de 1 en de 3 dagen, dan zou het hard moeten zijn.

Foamclay3

Conclusie

Als ik geweten had dat dit zo`n leuk spul was voor de kinderen dan had ik het zeker al eens eerder aangeschaft. Ik zou het ook zeker aanraden om zelf te kopen want je kunt er echt leuke dingen mee maken. Bovendien zijn er echt hele leuke en felle kleuren, iets wat kinderen zeker leuk vinden. Ik heb even opgezocht wat het kost en als je hem hier koopt, dan zijn de kosten ‚ā¨13,95 voor 10 potjes.

Was jij al bekend met de foamclay?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *