Knutselen voor Valentijnsdag

Nog even en dan is het Valentijnsdag. De dag waarop je die ene persoon je liefde verklaart. Of gewoon aan mama laat weten dat je haar nog steeds de liefste vindt. Natuurlijk vinden we het leuk om het huis dan een beetje te decoreren rondom dit thema. Rood, wit, roze en heel veel hartjes. Knutselen voor Valentijnsdag vinden de kinderen hartstikke leuk en gezellig. Om ook jou een beetje op weg te helpen, delen we in dit artikel een aantal leuke knutseltips.

Een hartje van crêpepapier

Wat heb je nodig?

We deden het vroeger al. Bolletjes maken van allerlei verschillende kleuren crêpepapier en daar een figuur of tekening mee maken. Voor Valentijnsdag kun je natuurlijk een hartvorm maken in de kleuren wit of rood. Plak je dit hart op een kaart, dan heb je een mooi cadeau.

Knutselen voor Valentijnsdag

Inhoudsopgave

Je eigen schilderij maken

Wat heb je nodig:

Op een canvasdoek kun je met schilderstape een hartje plakken. Vervolgens laat jij je kleine peuter of kleuter lekker vingervervend over het doek gaan. Is je kindje klaar, haal dan de schilderstape er voorzichtig af. Er blijft een mooi hartje over.

Knutselen voor valentijnsdag

Een hartje van wol

Wat heb je nodig:

Heel eenvoudig. Knip uit een stevig stuk karton een hartje. Plak vervolgens het begin van een bol wol vast op het hartje. Draai de wol er net zo lang omheen tot het hartje helemaal ingepakt is. Easy peasy!

Knutselen

Knutselen met boetseerklei

Wat heb je nodig:

  • Boetseerklei (klik)
  • Strijkkralen

Met boetseerklei kun je alle kanten op. Met leuke uitstekers kun je allerlei figuren maken. Voor Valentijn of Moederdag zijn de hartjes natuurlijk het leukste. Deze kun je ( voordat de klei uitgehard is ) decoreren met bijvoorbeeld strijkkralen of leuke gekleurde steentjes. Een haakje bovenin en een lintje eraan en je hebt een eigengemaakte ketting. Hier vind je meer leuke ideeën voor knutselen met strijkkralen.

Slingers

Emy maakte een vilten valentijnsslinger. Ik dacht eerst dat het vrij lastig was, maar met haar duidelijke stap-voor-stap tutorial kan volgens mij iedereen deze slinger maken.

Met deze printable kun je in een handomdraai een aantal leuke hartjes uitprinten op de kleur papier die jij graag wil. Even knippen en de hartjes aan elkaar verbinden en je hebt een mooie slinger voor Valentijn.

Valentijnskaart

Bij Valentijn horen zelfgemaakte kaarten. De mama`s met thee gebruikten Pinterest als bron van inspiratie en knutselden er vrolijk op los. Hier lees je over hun diy Valentijnskaart.

Deze zoete Valentijnskaart van Elsa is natuurlijk hartstikke leuk om te maken en om te krijgen. Ik vond het erg origineel bedacht.

Beauty

Wil jij jouw mama ( of liefje) echt verrassen? Duik dan de keuken in om lekker geurende beauty spulletjes te maken. Wat dacht je van diy suikerscrubblokjes in hartvorm of lekkere bath jelly`s voor onder de douche in de vorm van kusjes? Het zijn diy`s die niet al te veel tijd kosten maar die wel erg leuk zijn om te maken.

Nog meer tips

Er zijn nog vele dingen die je voor Valentijn kunt doen of maken. Wat dacht je van een heerlijk uitgebreid ontbijt op bed? Of een mooie, zelf geknutselde roos? En ben je totaal niet creatief dan kun je bij de Action, Xenos of Big Bazar voor niet al te veel geld hele leuke spulletjes kopen in het kader van Valentijn.

Doe jij ook aan Valentijnsdag?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *