Knutselen met strijkkralen

Met strijkkralen kun je ontzettend veel verschillende dingen maken. We hebben een flinke doos vol met allerlei verschillende kralen. Kralen die licht geven in het donker, kralen in de mooiste kleuren. Knutselen met strijkkralen is hartstikke leuk en een gezellig tijdverdrijf.

Verschillende merken

Je kunt ervoor kiezen om kant en klare setjes te kopen, dat doen wij ook zo nu en dan. Zo kochten we al eens een setje van Cars en van de prinsessen. Het voordeel is dan dat je direct alle goede kleuren hebt en je krijgt er de kunststof vormpjes bij inclusief strijkpapier. Je hebt ook dergelijke, goedkopere setjes bij de Action liggen, maar daar ben ik iets minder enthousiast over. De kralen verschillen vaak in grootte waardoor het wat minder mooi wordt na het strijken. Bij de Ikea heb ik ooit eens een grote pot gekocht met honderden kralen, maar ook daar was ik niet zo weg van. Wij halen meestal de kralen van Ses of Hama.

Als je eenmaal een paar leuke dingen hebt, kun je gaan aanvullen. In de winkels kun je losse zakjes krijgen in allerlei kleuren. Zwart gaat hier vaak vrij snel en daar halen we dan ook regelmatig een zakje van bij. Ook kun je losse kunststof vormen kopen. Denk aan een vlinder, een auto, een cirkel of een vierkant.

Ook leuk: Een bakje maken van strijkkralen

Hama-strijkkralen

Strijkkralen patronen

Er zijn verschillende boekjes te koop waar je leuke patronen in kunt vinden. Maar ook op het internet vind je een scala aan gratis patronen. Kijk bijvoorbeeld maar eens op Pinterest. Vaak kiezen mensen ervoor om een borduurpatroon na te maken. Dat kan prima. In plaats van een kruissteekje leg je een strijkkraal neer. Zo heeft Daelyn deze eekhoorn gemaakt. Er zijn echt duizenden patronen te vinden. Van heel eenvoudige hartjes tot allerlei verschillende dieren en Disney-figuren.

Damiën is normaal gesproken niet zo van ‘uit de losse pols’ iets maken. Hij wil altijd graag een voorbeeldje zien. Toch kwam hij met het idee om een Minecraft mannetje te maken en dat is hem prima gelukt, al zeg ik het zelf.

Spelen jouw kinderen graag met strijkkralen?

Minecraft

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *