Bakje maken van strijkkralen

Pinterest is natuurlijk een gigantische bron van inspiratie en heel veel artikelen die je daar kunt vinden komen op mijn lijstje om eens een keer te maken. Op mijn lijstje, ja. De uitvoering laat vaak op zich wachten. 😉 Tot vandaag. Want een bakje maken van strijkkralen leek me een prima (en snelle) diy om uit te voeren.

Inhoudsopgave

De pin

Ik heb hem al vaak voorbij zien komen: een bakje maken van strijkkralen. Ook de kinderen waren er bekend mee, want de juf had er een aantal op het bureau staan. Zo moeilijk kon het dus niet zijn. En aangezien er ook de nodige pins van waren leek het me een leuke, snelle opdracht om tussendoor met de kinderen te doen.

How to

Je hebt nodig: een vuurvast bakje ( moet in de oven ), strijkkralen en olie. ( Ik heb zonnebloemolie gebruikt) Je vet het bakje in met de olie en drukt dan een laagje kralen daarin vast. Je hoeft niet moeilijk te doen bij de randjes, want als je een kraaltje in het midden vast drukt, schuiven de overige kralen vanzelf aan de kant. ( Dus omhoog tegen de rand )

Het kost wel even wat tijd. Met dit bakje ben ik een minuut of 10 bezig geweest voordat het helemaal bedekt was. Volgens de pin moest het 10 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Na 10 minuten waren de kralen nog niet gesmolten, dus heb ik 10 minuten extra gedaan.

De kralen waren gesmolten en het bakje natuurlijk hartstikke heet. Dat kreeg ik er natuurlijk nu niet uit. Even laten afkoelen dan maar. Na een kwartiertje voelde ik voorzichtig en het was voldoende afgekoeld. Alleen…kreeg ik de kralen er niet meer uit! Het zat muurvast. En toen kreeg ik het dus eventjes benauwd. Met een scherp mesje kon ik het randje lossnijden en heeft het me flink wat moeite gekost om de kralen los te krijgen van mijn vuurvaste bakje.

Uiteindelijk is het bakje maken dus wel gelukt en is bovenaan dit artikel zie je  het resultaat. Niet verkeerd al zeg ik het zelf. Zoonlief vond het zo leuk dat hij besloot om ook een bakje voor zichzelf te maken. Met extra olie en meteen 20 minuten de oven in, waren we echte deskundigen geworden. En met de extra olie kwamen de kralen inderdaad beter los. Het nadeel is dat we het bakje met geen mogelijkheid meer schoon krijgen. Dat gaat in de toekomst dus gebruikt worden om mee te knutselen.

Wij vonden deze pin geslaagd en ook de reacties van de mensen op het bakje waren erg leuk. Het ziet natuurlijk ook hartstikke gezellig en fleurig uit op tafel.

Meer inspiratie?

Op deze site kun je nog een aantal leuke budget blogs vinden om samen met de kinderen te doen.

  • Lees bijvoorbeeld eens onze top 10 budget knutselen.
  • Geen behoefte aan het strijken van kralen? Probeer dan de Beados waterkralen eens uit!

Maak jij wel eens iets totaal anders met strijkkralen dan de patroontjes die aangegeven worden op de dozen?

strijkkralen

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *