10 keer lowbudget knutselen

Ook in de zomer zijn er voldoende leuke knutselactiviteiten te verzinnen. Sterker nog: Knutsel lekker buiten met de kinderen! Zo heb je de rommel niet binnen liggen. 😉 We zetten in dit artikel 10 keer lowbudget knutselen voor je op een rijtje. Natuurlijk kan een bezoekje aan de action niet ontbreken. 😉

Inhoudsopgave

DIY Haarclipjesbord

Kleine meisjes hebben vaak heel veel haarclipjes. Vaak ook nog 2 dezelfde die dus bij elkaar horen. Hoe zorg je ervoor dat je die niet kwijtraakt? Maak je eigen haarclipjesbord. Eenvoudig, met materialen die je vast en zeker in huis hebt en op het formaat wat jij graag wil.

Handafdruk maken van je kindje

Het lijkt lastig maar dat is het niet. Maak met huis-tuin en keukenmaterialen zelf brooddeeg ( of zoutdeeg ) om er vervolgens de handafdruk/voetafdruk van je kindje in te drukken. Ook erg leuk om cadeau te doen voor Vaderdag/Moederdag of Sint/Kerst.

Stenen verven

Ben je op vakantie geweest? Of heb je zojuist een heerlijke boswandeling gemaakt? Laat de kinderen een paar mooie stenen uitzoeken en deze verven. Je kunt ze dan in huis of in de tuin neerleggen ter herinnering.

Kaarsenhouders maken

Met gips kun je de leukste dingetjes maken en het is ook nog eens spotgoedkoop. Een tijdje terug maakte ik kaarsenhouders. Leuk voor Vaderdag of Moederdag, maar ook om cadeau te doen met een verjaardag.

Winegums maken

Op vrij eenvoudige wijze kun je zelf winegums maken met de kinderen in verschillende smaken. Indien je een leuke mal hebt, kun je de mooiste figuurtjes maken!

Lees ook: 15 originele DIY`s

Lowbudget knutselen: suikerscrubblokjes maken

Vooral leuk om met dochters te maken, deze suikerscrubblokjes. Eerst maken en daarna uiteraard uittesten!

Gekleurde rijst maken

Geloof het of niet, maar kinderen kunnen hier uren mee spelen. In deze DIY leg ik je uit hoe je snel en eenvoudig de rijst kunt kleuren en hoe de kinderen er op hun gemakje mee kunnen spelen.

Je eigen verf maken

Het lijkt heel lastig maar dat is het niet. Met een aantal hele simpele huis- tuin en keukenspullen kun jij lekker lowbudget knutselen en je eigen verf maken.

Aftelkalender voor je op vakantie gaat

Als kinderen iets in het vooruitzicht hebben kan dat heel spannend zijn. Nu de zomer begonnen is, kun je vast en zeker begrijpen dat je om de haverklap de vraag krijgt hoe lang het nog duurt voordat jullie eindelijk op vakantie gaan. Maak het visueel voor de kinderen. Knutsel gezellig een aftelkalender.

Pinata maken

Een pinata is iets voor een feestje, dat begrijp ik prima. Maar waarom maak je geen pinata om het begin van de zomervakantie in te luiden? Of je gebruikt hem om aan het eind van de vakantie het begin van het schooljaar in te luiden. 😉

Heb jij nog leuke low budget tips?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *