DIY Pinata maken

Zo`n anderhalf jaar geleden deed mijn zoon zijn eerste heilige communie. Ook ik heb de communie gedaan als 8-jarige zijnde en het was een groot feest. We hebben zoonlief gevraagd wat hij graag wilde en aangezien hij gek was op Amerikaanse auto`s wilde hij het thema auto`s en de Amerikaanse vlag. Ook wilde hij een pinata die ik samen met een lieve vriendin voor hem maakte. Ik heb eigenlijk nooit de DIY Pinata maken gedeeld op mijn blog en het leek me leuk om dat alsnog te doen.

Inhoudsopgave

Pinata`s Amerikaans?

Pinata`s zijn niet echt Amerikaans. Oorspronkelijk komen ze uit China, maar tegenwoordig zijn ze bekend bij iedereen. Op veel feestjes wordt hij gebruikt. Bij de Xenos heb ik ze al vaker zien liggen, maar met een beetje creativiteit kun je ze zelf ook maken. En daar heb je niet eens zoveel voor nodig.

Lees ook: DIY Snuffelmat maken voor je hond

We zijn begonnen met een opgeblazen ballon, krantenpapier en behangplaksel. De ballon smeer je in met behangplaksel en daar plak je de stukjes krant weer op. (papier-mache ) Het heeft eventjes nodig om te drogen, afhankelijk van hoe dik je de plaksel erop smeert. Nadat je werkje droog is prik je de ballon kapot en hou je het omhulsel over. Hier komt straks je snoep en de cadeautjes in.

pinata-diy

Pinata maken

Vervolgens ga je aan de slag met de kleurtjes. Bij de action kocht ik leuke kleurtjes crepe-papier voor weinig geld. Dit knip je in reepjes van ongeveer 5 centimeter breed. Deze reepjes knip je weer in zodat je het franje-effect krijgt. Als je dan de reep uitrolt heb je een lang stuk waarmee je de ballon kunt bekleden.

Nu is het aan jou. Wil je alles in 1 kleur? Of wil je juist steeds 1 strook in 1 kleur om de volgende weer in een andere kleur te doen? Hoe bonter, hoe beter, dat hoort bij pinata`s. Laat boven een stukje vrij zodat je de ruimte hebt om er nog snoep in te stoppen. De pinata kun je ook nog versieren met hoedjes, oogjes, een snavel en ga zo maar door.

communie

Wat een lol!

De kinderen hadden de grootste lol om de pinata aan stukken te slaan. De gekleurde stukjes crepe-papier lagen door de hele tuin en dat leverde weer bovenstaande mooie foto op.

Heb jij wel eens een pinata stuk geslagen?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *