DIY aftelkalender

Toen ik de kinderen vertelde dat we op vakantie gingen vonden ze dat toch een beetje spannend. Zeker omdat we met het vliegtuig weg gingen. Hoe ging dat nou in zijn werk? Hoe ging dat op het vliegveld? En hoelang moesten we nog eigenlijk wachten voordat we op vakantie konden gaan? Ik besloot een DIY aftelkalender met ze te maken.

Inhoudsopgave

Thema

Het thema is aftellen tot aan de vakantie. Dochterlief besloot handjes te maken zodat ze daadwerkelijk kon ‘aftellen’ en zoonlief besloot in de vakantiesfeer te blijven door koffertjes te tekenen. Je kunt natuurlijk het thema kiezen wat je wil. Denk aan Sinterklaas ( mijter, pietenmuts, jute zak, pepernoten ) of kerst ( kerstboom, kerstbal, cadeautjes, adventkalender ) maar ook voor een verjaardag of bijvoorbeeld je communiefeest kun je een aftelkalender maken. Je zou dan slingers, ballonnen of cadeautjes kunnen maken.

Knutselen!

Je kunt eenvoudigweg tekenen met potloden of stiften, maar je kunt ook met materialen werken. Dochterlief tekende haar handen op een apart stuk papier en plakte deze in een cirkel weer op een A4-tje. En ook dit blaadje werd nog versierd. Met crêpepapier of bijvoorbeeld jute kun je ook een leuke aftelkalender maken.

Het is dus aan jezelf hoe lang je bezig bent. Je kunt in een half uurtje klaar zijn, maar je kunt er ook gerust een middag aan zitten knutselen. Als je op tijd begint, zit er ook geen druk achter. Voor de kinderen is zo`n aftelkalender fijn en overzichtelijk. Ze hoeven niet om de haverklap te vragen hoe lang iets nog duurt, maar kunnen het in 1 oogopslag zien.

Alternatieven

Ben je niet zo creatief, heb je geen tijd of simpelweg geen zin? Dan zijn er voldoende alternatieven te vinden. Via internet kun je printables gratis downloaden en uitprinten. Ook in de winkels ( bijvoorbeeld Action ) kun je leuke spulletjes vinden. Zo zag ik een huisje met 24 vakjes waar je zelf een cadeautje in kunt stoppen voor ongeveer €10.

Heb jij wel eens een aftelkalender gemaakt met de kinderen?

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “DIY aftelkalender

  1. Ja, ik maakte eerst ook altijd aftelkalender. Nu heeft dochterlief van 6 een eigen maand kalender. Hier noteren we gaan afspraken en feestjes op. Zo kan ze zelf alles zien en tellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *