Wel of niet de communie: de uitslag!

Een weekje geleden kon je al lezen dat onze kleine meid een briefje mee had gekregen van school. Wilde ze wel of niet de communie doen komend jaar? Zo’n beslissing¬†gaat natuurlijk niet over 1 nacht ijs. Ons meisje heeft er de afgelopen maanden over nagedacht en is geregeld van gedachten veranderd. Toch heeft ze nu haar keuze gemaakt.

Inhoudsopgave

Lastig

Het lijkt een behoorlijk keuze om bij een kind neer te leggen. Toch doen wij dat. We willen namelijk dat onze kinderen begrijpen wat er gaande is. Dat ze geen communie hoeven te doen voor het geld, de cadeautjes of de nieuwe kleding. Dat ze begrijpen dat het voor ons ook heel veel regelwerk is na schooltijd om die hele viering in kannen en kruiken te hebben. We hebben de laatste maanden geregeld met onze dochter aan tafel gezeten en gesproken over deze bijzondere dag.

Ja of nee?

Uiteindelijk heeft ons meisje besloten dat ze toch graag de communie wilde doen. Ze begreep prima dat ze dit niet verplicht was en dat ze dit niet hoefde te doen voor een feest, geld of kleding. Ze doet de communie omdat ze er zelf achter staat. En dat is wat voor ons het belangrijkste is.

En nu?

Nu begint voor ons het geregel. Eerst naar informatie-avonden van de kerk, daarna een keuze maken over de groep waar je in wil. De begeleidingsgroep? De groep met ouders die alle versieringen knutselen? Of in de groep om het boekje voor de viering te maken? Tijdens de communie van de oudste zat ik in 2 groepen, dit kwam toevallig zo uit. Ik zat in de wekelijkse begeleidingsgroep en daarnaast nog in de groep om het boekje te maken. Dat ga ik deze keer niet meer doen. In 1 groep helpen vind ik prima. Met een kleine uk die ook nog aandacht nodig heeft heb ik mijn handen vol.

Bovendien was ik de vorige keer een beetje laat met het organiseren van het communiefeest. Ik regel de meeste dingen wel last minute, maar het is wel een beetje rustiger als ik er wat uitgebreider de tijd voor heb. Zorgt net voor wat minder stress. ūüėČ

Op zoek naar…

De communie van onze oudste had een Amerikaans thema. Hartstikke makkelijk, want hij was hartstikke blij met een gezellige barbecue, een zelfgemaakte pi√Īata ( niet echt Amerikaans, maar vooruit ) en een Amerikaans voertuig op de oprit.¬†Dochterlief is daar weer wat wispelturiger in. Is ze nu nog enthousiast over het thema paarden, morgen moeten het puppies zijn.

Het belangrijkste voor haar wat geregeld moet worden is de jurk/de outfit natuurlijk. Waar haal je nu eigenlijk kleding voor de communie? En waar kies je voor? Tegenwoordig is het toch meer ‘in’ om voor een outfit te gaan die je vaker kunt aantrekken. Vroeger was dat anders, toen had je echt communiejurkjes. Ik ben benieuwd waar ons meisje uiteindelijk voor gaat kiezen. Toch lijkt het me heel leuk om deze ‘reis’ met haar samen te maken.

Heb jij nog tips voor leuke ( communie ) kleding?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Wel of niet de communie: de uitslag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *