Communiefeest organiseren

Het lijkt vrij makkelijk, zo`n communiefeest organiseren, maar er komt stiekem toch nog wat bij kijken. Zijn wij normaal gesproken van het soort mensen dat alles wel ziet als het eenmaal zover is, dit keer had onze zoon toch wat wensen voor zijn feestje. En waarom ook niet? Je doet toch eigenlijk ook maar 1 keer in je leven de communie. Dan mag het best een bijzonder feest zijn.

Inhoudsopgave

Een thema kiezen voor het communiefeest

Ik heb nog nooit een feest georganiseerd met een thema. Ik vond het altijd een beetje onzin. Onze zoon zag dat anders. Hij wilde graag een feest met een Amerikaans thema. Dat betekende een barbecue, een piñata en Amerikaanse auto`s. (klik) Dat die piñata niet helemaal Amerikaans was, kreeg ik er niet in. De uitnodigingen waren al de deur uit, die konden niet meer Amerikaans gemaakt worden. We besloten dus om de rest van het feest wel een Amerikaans tintje te geven.

communiefeest

Amerikaanse vlag

Het was toeval dat ik bij de Big Bazar kartonnen bordjes en papieren servetten vond met de Amerikaanse vlag. Ook een wegwerptafellaken behoorde tot de mogelijkheden. Ideaal. Ik sloeg dus in voor een mannetje of 50 en zo had ik al een deel van mijn thema-probleem getackled. Nu de rest nog.

Communiefeest organiseren: de taart

Een feest zonder taart kan eigenlijk niet. Ik vroeg een kennis of ze misschien iets leuks wist. We brainstormden samen over de taart en besloten dat hij in elk geval de Amerikaanse vlag moest hebben. Echte speelgoedauto`s waren natuurlijk weer wat leuker dan de geboetseerde van 1 of ander taartspul. Met de echte auto`s kon hij tenminste nog spelen achteraf. Ik besloot dus in de winkel 3 hele toffe auto`s uit te zoeken en deze bij Carina te bezorgen.

communiefeest

Eten en drinken inkopen

Dat vind ik altijd ontzettend lastig. Hoeveel eten mensen nu eigenlijk? Ik heb er een bloedhekel aan iets te kort te hebben, dus ik heb steevast teveel spullen in huis. Niet erg, maar dat betekent dus wel dat we nog een keer of 8 kunnen barbecueën met al het spul wat over is. Maar goed, liever dat dan dat er mensen met honger naar huis moeten. Bij de Aldi en de Albert Heijn kocht ik eigenlijk het grootste gedeelte van alle boodschappen. Gelukkig kon ik veel spulletjes kwijt bij mijn moeder in de koelkast.

De dag zelf

En dan is het zover. De dag van het communiefeest is aangebroken. Het is natuurlijk hartstikke spannend, de kapster komt om ons de haren te doen, de mooie kleding trekken we uit de kast. Gelukkig is het prachtig mooi weer en het beloofd een mooie, zomerse dag te worden. Ik loop nog een rondje buiten en zie dat alles prima geregeld is. Tenten, statafels, stoelen, banken. Alles ziet er prima uit. Alles staat al klaar voor na de kerkdienst.

De kerkdienst is spannend. Zowel mijn zoon als ik moeten een drempel over: spreken voor een grote groep. Dit naar aanleiding van het stukje wat ik had geschreven voor tijdens de dienst. Gelukkig gaat alles goed. We verspreken ons niet en gaan niet languit op ons gezicht in die bomvolle kerk.

Eenmaal thuis pakt zoonlief de cadeau`s uit terwijl de koffie doordruppelt. We eten lekker een broodje en langzaamaan komen de rest van de gasten binnenlopen. Als onze zoon een luid gebrul hoort, blijkt er een echte Amerikaanse truck op de oprit te staan en dit zorgt voor de grootste lol. Er worden een stel leuke foto`s gemaakt en er wordt een rondje in gereden.

Fun, fun, fun!

De taart komt op tafel te staan en iedereen neemt een stukje. De kinderen spelen lekker op het grasveld en als de piñata`s tevoorschijn komen beginnen de kinderen al te glunderen. Dit is wel heel erg leuk! Uit de piñata valt allerlei snoep en de kinderen verzamelen dit in een grote mand. Als ze naar huis gaan mogen ze allemaal snoepjes meenemen.

Ook de barbecue is een groot succes. Amerikaanser dan hamburgers en hotdogs kun je het niet krijgen, dus dat serveren we dan ook. Lekker met een aantal salades en stokbrood met kruidenboter. Iedereen eet zijn buikje rond en rond een uur of 8 vertrekken de laatste gasten nadat ze geholpen hebben met opruimen. De kinderen ploffen uitgeput in hun bed. Beiden hebben ze enorm genoten van deze bijzondere dag. Een communiefeest organiseren valt eigenlijk best nog wel mee.

Vind jij het leuk om feestjes te organiseren?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *