15 originele DIY`s

Nu de zomervakantie in volle gang is, leek het me leuk om een overzichtje te maken van 15Ā originele DIY`s. Stel je voor dat het regent of stel je voor dat de kinderen zich stierlijk vervelen. Dat kunnen we natuurlijk niet gebruiken. šŸ˜‰ Met onderstaande leuke ( en soms tijdrovende ) knutselactiviteiten kun je de kinderen prima bezig houden.

Inhoudsopgave

Verzorging/Beauty

Lipgloss maken

Wat is er nu leuker voor meisjes dan lipgloss maken? Op een hele eenvoudige manier kunnen ze veilig en vlug hun eigen favoriete kleurtjes maken.

Bath Jelly`s maken

De meeste ingrediƫnten om bath jelly`s te maken heb je waarschijnlijk gewoon in huis. En anders ga je even naar de dichtstbijzijnde supermarkt om daar je spulletjes in te slaan. Ook deze DIY is gewoon heel eenvoudig en vlug klaar.

Suikerscrubblokjes maken

Ook weer heel eenvoudig en prima te maken met je eigen huis-tuin en keuken ingrediƫnten. Suikerscrubblokjes kun je samen met je dochter maken en daarna in je eigen home-spa gebruiken voor heerlijk geurende en zachte benen. Gezellig!

Voor de dieren

Een snuffelmat maken

De hondjes mogen ook best wat aandacht verdienen. Met deze snuffelmat zet je de hersentjes aan het werk als ze op zoek gaan naar de beloning. Het maken van deze snuffelmat vergt wel wat tijd. Alles bij elkaar ben je er gerust een middagje mee kwijt. Maar het resultaat is zo leuk!

Een vogelvoedertaart maken

Niet echt iets voor de zomer ( tenzij het kwik onder de 15 graden komt ), maar in de winter kun je prima aan de slag met het maken van een vogelvoedertaart. Ook dit is weer een aardig tijdrovend klusje, maar het resultaat kan echt fantastisch zijn.

Voor in je woonkamer

Kaarsen maken

Heb je oude restjes kaarsvet over? Gooi ze niet weg, maar spaar ze op. Je kunt namelijk nieuwe kaarsen maken van deze restjes.

Een keukentje van sloophout

Deze DIY om zelf een keukentje te maken vind ik echt fantastisch. Zoals Nicole zelf al aangeeft: je moet wel gezegend zijn met het handigheids-gen, maar dan heb je ook wat.Ā šŸ˜‰ Hartstikke leuk voor je kleine peuter/kleuter.

Knutselen met fietsenbanden

Knutselen met oude fietsenbanden is iets wat nog op mijn lijstje staat, het lijkt me echt onwijs leuk. Melissa heeft al een leuk bloempotje van oude fietsenbanden geknutseld. Op haar site vind je de uitgebreide beschrijving.

Creatief met raamfolie

In dit artikel draait het om het herfstthema, maar daar kun je natuurlijk je eigen seizoensdraai aan geven. Samen met de kinderen kun je voor een leuk uitzicht zorgen. Lees het hele artikel over creatief met raamfolie op de site van Barbara en ga lekker aan de slag.

Om cadeau te geven

Zaaipapier maken

Officieel gezien heet dit artikel ‘Zaaipapier voor de juf’ maar het is net zo leuk voor jezelf, voor oma of voor een tante. Op die manier kun je op een originele manier basilicum, peterselie of bijvoorbeeld dille aan iemand geven. De hele uitleg vind je in dit artikel.

Een luierwieg maken

Ontzettend leuk om cadeau te geven als er ergens een baby is geboren: Een eigengemaakte luierwieg. Mahwish vertelt in haar artikel hoe jij dit superleuke cadeau kunt maken.

Knutselen en spelen

Zelf verf maken

Het is natuurlijk geen echte verf zoals we gewend zijn, maar bij gebrek aan die echte verf is dit een leuk alternatief. Zelf verf maken is bovendien ook gewoon leuk om te doen.

Zelf klei maken

Ook weer: Het is heel anders dan echte klei uiteraard, maar je kunt er prima mee spelen. Als je het luchtdicht verpakt kun je het ook prima een tijdje bewaren. Uiteindelijk moet je het gewoon weggooien, maar voor een paar dagen isĀ je zelfgemaakte klei prima om mee te spelen.

Gekleurde rijst maken

Dit is echt een hele leuke DIY en ik raad je ook echt aan om deze eens een keertje te maken mocht je tijd hebben. Op zich kost het je geen hele middag om te maken, maar de kinderen hebben er wel een hele poos plezier van. Bovendien kun je het prima bewaren dus het kan regelmatig uit de kast getrokken worden. Lees hier de uitgebreide beschrijving.

De Harry Potter Wand

Ik moest even kijken. Een wand? Gaat ze nou een hele muur knutselen? Maar het blijkt om het toverstokje te gaan. šŸ˜‰ Een vrij eenvoudige en leuke DIY om deze zomer met de kinderen te gaan maken. Bovendien een hartstikke leuke blog om te lezen. Bezoeken dus!

Ken jij nog een originele DIY?

 

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *