Elisabeth in concert

Fotocredits: Roy Beusker Fotografie

Een kleine 20 jaar geleden heb ik de musical Elisabeth gezien. Maar liefst 2 keer. Ik vond het fantastisch en hoewel ik geregeld naar musicals ben geweest in die periode, bleef Elisabeth mijn favoriet. Toen ik vorig jaar zag dat Elisabeth in concert speelde wilde ik graag gaan. Helaas kwam het er niet van. Maar dit jaar kreeg ik een heel mooi verjaardagscadeautje van mijn moeder.

Inhoudsopgave

Sissi

Elisabeth gaat over de Oostenrijkse Keizerin Sissi. Ik denk dat de meeste mensen de films met Romy Schneider wel gezien hebben. Het verhaal van Elisabeth is eigenlijk een heel triest verhaal waarbij ze al op jonge leeftijd trouwt met haar neef, de Keizer. Iets wat niet de bedoeling was, haar zus was namelijk klaargestoomd voor die rol.

Ze krijgt 3 kinderen maar is hartstikke ongelukkig doordat ze zo beperkt wordt in haar doen en laten. Ze reist veel om thuis weg te zijn. Uiteindelijk wordt ze in Italië vermoord. ( Bron )

Paleis Soestdijk

Ik heb de musical dus gezien, vele jaren geleden. Pia Douwes speelde destijds Elisabeth en wat mij betreft is ze ook de enige die deze rol zo goed kan vertolken. Ik was dan ook zeer blij om te zien dat ze in Elisabeth in Concert weer op het podium schitterde.

De locatie van Elisabeth in Concert is Paleis Soestdijk. Een prachtig decor voor deze productie. We parkeerden de auto op Laage Vuursche en er stonden voldoende pendelbussen klaar om ons naar het Paleis te brengen.

Via een mooi verlichte route liepen we richting het Paleis. Even door de kaart- en tassencontrole en we stonden binnen. Daar konden we naar de wc en hadden we nog tijd voor een kopje koffie/thee. Er waren verschillende eetgelegenheden en eenmaal op onze plek vonden we een poncho op de stoel voor als het zou gaan regenen. Prima geregeld.

Fotocredits: Roy Beusker Fotografie

Elisabeth in Concert

Klokslag 21 uur, op het moment dat de zon zakt achter Paleis Soestdijk galmt de muziek uit de speakers. Het brengt me terug in de tijd. Ik zie Tony Neef als de moordenaar van Elisabeth, Luigi Lucheni. Ik heb Tony al vaker in musicals gezien en vind hem erg goed. Dan ineens klinkt het warme stemgeluid van Stanley Burleson door de speakers. Machtig en hypnotiserend tegelijk. Hij speelt zijn rol als De Dood fantastisch.

Pia Douwes speelt Elisabeth. Gedurende het hele verhaal is ze in conflict met De Dood. Hij wil haar, zij wil nog niet gaan. Op het einde van het verhaal lukt het. De Dood heeft haar eindelijk bij zich en Elisabeth voelt zich vrij en veilig. Pia zingt uiteraard het lied Mijn Leven Is Van Mij. Een lied waarbij de rillingen over je lichaam lopen.

Ik zou zo nog 10 keer kunnen gaan. Uiteraard is het een tragisch verhaal, maar de musical is fantastisch. De jurken van Elisabeth…wauw! Ik zou stiekem best eens een middagje in de kledingkast van Elisabeth willen verdwalen. Naast Pia zijn Stanley en Tony de bekendere spelers, en ook de heren spelen hun rollen fantastisch. Maar veeg de andere spelers en het orkest niet van tafel. De complete cast zorgt ervoor dat je een prachtige avond hebt. Vooral als de schemering valt lijkt het allemaal nog magischer.

Tip

Mocht je willen gaan, Elisabeth in Concert speelt nog tot en met 24 juni. Kaarten bestel je hier. Omdat het buiten is kan het fris zijn. Mijn advies is dan ook om een lekkere warme jas mee te nemen en eventueel een dekentje voor over je benen.

Heb jij de musical een kleine 20 jaar geleden ook gezien?

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *