Finding Dory

Nu Damiën op kamp is, hadden Daelyn en ik even tijd voor elkaar. Gewoon samen lekker op stap. En wat doe je dan? Je vraagt je dochter wat ze wil. Al weken heeft ze het over Finding Dory, die zou in de bioscoop draaien deze zomer. Dat had ze goed onthouden. En zo besloten we de film te gaan bekijken.

Inhoudsopgave

Finding Nemo

In 2003 kwam Finding Nemo uit. In deze film verdwaalt het kleine clownvisje Nemo en gaat zijn vader op zoek naar hem. Hij doorkruist de complete oceaan en komt allerlei interessante figuren tegen. Waaronder Dory, een doktersvis die problemen heeft met haar korte termijn geheugen. Dit zorgt natuurlijk voor hilarische situaties aangezien ze alles binnen 10 seconden weer vergeten is.

Finding Dory

Eigenlijk kon een vervolg niet uitblijven. Dory verdient een eigen film. Dat het 13 jaar geduurd heeft verbaasd me eigenlijk. In Finding Dory kun je zien hoe Dory opgroeide bij haar ouders en hoe ze met Marlin ( Vader van Nemo ) in contact is gekomen. Een jaar na deze bijzondere ontmoeting leeft Dory bij Marlin en Nemo en herinnert ze zich ineens dat ze ouders moet hebben die zich vast afvragen waar ze is. Ze besluit op zoek te gaan naar ze en zo doorkruisen Dory, Marlin en Nemo voor een tweede keer de gigantische oceaan.

Wat vonden wij ervan?

Dory is natuurlijk hartstikke schattig als babyvisje. Ik hoorde regelmatig naast me ‘Aaahh, schattig!’ Als ze op avontuur gaan, op zoek naar haar ouders, komen we een aantal oude bekenden tegen wat zorgt voor herkenning bij de kinderen. Ook in deze film herinnert Dory zich flarden van gesprekken die ze in het verleden gevoerd heeft, herkent ze bepaalde dingen al kan ze die niet helemaal plaatsen maar door haar rust te bewaren komt ze op de plek waar ze moet zijn.

Alles bij elkaar vonden we het een leuke film. Hij is zeker aan te raden mocht je deze vakantie een vrij momentje hebben.

Heb jij Finding Dory al gezien?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

One thought on “Finding Dory”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *