Flo Fladdermuis

Wij vinden het erg gezellig om bordspelletjes te spelen. Zeker in vakanties wordt er regelmatig een spel uit de kast getrokken bij ons. Zomer of winter, dat doet er niet toe. In de zomer spelen we gewoon lekker buiten onder het afdak. Ravensburger komt nu met het nieuwe bordspel Flo Fladdermuis.

Inhoudsopgave

Flo Fladdermuis

Dit spel is geschikt voor alle leeftijden. Hartstikke leuk dus voor onder de kerstboom komend weekend. Kun je daarna gezellig samen dit spel spelen. Wel even zorgen dat je batterijen bij de hand hebt, want die worden niet meegeleverd. Je speelt dit spel met 2 tot 4 spelers en gemiddeld ben je een kwartiertje bezig met een spelletje. Het is van stevig materiaal gemaakt, wat natuurlijk fijn is met iets jongere kinderen. Je kunt dit spel op 2 manieren spelen.

Voor de jongere kinderen

De jongere kinderen gebruiken het speelbord en de poppetjes niet. Alleen Flo Fladdermuis en de edelstenen met het gekleurde zakje. Als je aan de beurt bent mag je op de tong van Flo drukken. Je geeft zelf aan of dat 1, 2 of 3 keer is. Gebeurt er niks dan mag je edelstenen uit de schatkist pakken. 1 steen als je 1 keer gedrukt hebt, 2 als je 2 keer gedrukt hebt en 3 als je 3 keer gedrukt hebt.

Maar het kan ook zijn dat Flo begint te fladderen. Dan ben je ‘af’ en moet je 1 edelsteen terugleggen in de schatkist. Wie als eerste zijn zakje met 10 edelstenen vol heeft, heeft gewonnen.

Voor de oudere kinderen en volwassenen

Nu gebruik je dus wel het speelbord. Iedereen kiest een poppetje met het bijbehorende zakje. Als je aan de beurt bent, gooi je de dobbelsteen en zet je het aantal stappen wat de dobbelsteen aangeeft. Op deze manier kom je in verschillende gekleurde kamers terecht. Als je in een kamer staat, moet je Flo voeren. Je mag dan zelf aangeven hoe vaak je op de tong wil drukken. 1, 2 of 3 keer. Blijft Flo rustig dan krijg je het aantal edelstenen wat je gedrukt hebt in de kleur van de kamer waar je in staat. ( Dus heb je 2 keer gedrukt terwijl je in de blauwe kamer staat, dan krijg je 2 blauwe edelstenen. )

Heb je 3 keer gedrukt, dan zou je in feite 3 blauwe edelstenen moeten krijgen. Aangezien er maar 2 blauwe vakjes zijn heb je er eentje over. Die kun je apart leggen. Mocht in een volgende beurt Flo wild gaan fladderen, dan kun je deze reserve-edelsteen terug leggen in de schatkist.

Wat vinden wij ervan?

Het spel zorgt wel voor wat spanning. Op het moment dat je op Flo`s tong drukt is het natuurlijk de vraag of ze rustig blijft of wild begint te fladderen. Het spel voor de jongere spelers is ideaal om mee te beginnen als je Flo Fladdermuis voor het eerst speelt. Zo leer je een beetje wat er gebeurt. En zeker met jongere kinderen is het fijner. Daarna kun je ‘uitbreiden’ met het spelbord en de poppetjes erbij. Voor jongere kinderen is dat toch wat lastiger omdat ze meerdere dingen moeten onthouden. Mede dankzij het speelbord is dit spel ook voor volwassenen leuk om mee te spelen.

Vind jij het ook zo leuk om bordspelletjes met de kinderen te spelen?

Wij hebben dit spel opgestuurd gekregen ter review

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *