Gasterie SiGo

Ik vind het heerlijk om tijdens kerst of een verjaardag een beleving cadeau te doen. Spullen hebben veel mensen al voldoende, het is juist de tijd met elkaar die zo belangrijk is. De ene keer geef ik een lunch of ik besluit ergens te gaan ontbijten. Een high tea of een lekker diner gaat er ook goed in. Wat dat betreft ben ik een echte bourgondiër. 😉 Als kerstcadeautje besloot ik mijn moeder een etentje bij Gasterie SiGo in Stevensweert te geven.

Gastvrij

We werden gastvrij ontvangen door chefkok Jan. Het restaurant is gevestigd in het Oad Kloaster aan de Markt van Stevensweert, een mooie en centrale plek in dit dorpje. Het restaurant is gezellig en warm ingericht en zo is het personeel ook: zowel Jan als gastvrouw Silvia komen een gezellig praatje maken aan de tafel. Hierdoor voel je je bijzonder welkom.

Op woensdagavond is er in dit restaurant een speciaal thema: de Ladies Night. Ik wist niet goed wat ik me er bij voor moest stellen. Een hoop kakelende dames die rond een paar marktkraampjes een avondje uit gingen wellicht? Nee, Jan besloot uit te leggen waar het idee voor de Ladies Night door ontstaan was. Vroeger was het namelijk zo dat de mannen op woensdagavond voetbal keken. De dames hoefden niet thuis mee te kijken maar konden gezellig een avondje uit eten gaan. Vandaar dat woensdagavond Ladies Night is: gezellig met vriendinnen onder elkaar genieten van een heerlijk verrassingsmenu in zijn restaurant.

Passie

Jan praat met passie over zijn gerechtjes en vertelde me dat hij dit jaar alweer 50 jaar in de keuken staat. Zijn ogen glimmen als hij de gerechten voor onze neus neerzet. Je ziet dat hier veel zorg en liefde in zit. Het ziet er allemaal even mooi en verzorgd uit. Elk gerechtje is een klein kunstwerkje en de smaak is perfect. Als de gerechtjes geserveerd worden wordt er ook bij verteld wat we te eten krijgen. Van een heerlijke champignonmousse tot een romige broccolisoep die op een aparte manier opgediend wordt. Als hoofdgerecht konden we kiezen uit vlees of vis. We lieten ons verrassen en kregen een prachtig, mals stukje hertenbiefstuk in rode wijnsaus. Mijn favoriet! Het dessert mocht niet ontbreken en  bestond uit verschillende kleine dingetjes die ook weer mooi opgediend werden.

Mijn moeder en ik hebben ontzettend genoten van het eten en hebben lekker bij kunnen kletsen. Geen gehaast hier, hier ben je geen nummer. Alle gasten krijgen de tijd en aandacht en het zal je aan niets ontbreken. Hier gaan we zeker nog eens terug!

Vind jij het ook zo gezellig om samen met je vriendinnen ( of moeder ) een avondje uit te gaan?

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

One thought on “Gasterie SiGo”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *