Gel a Peel Modemaker

Een tijdje terug ontvingen wij een leuk pakketje bij de post. We mochten de Gel a Peel Modemaker uittesten en daar waren we zeer nieuwsgierig naar. Vorig jaar hebben we namelijk al een Gel a Peel product mogen reviewen en daar waren de kinderen behoorlijk enthousiast over. We waren dan ook zeer benieuwd wat we met deze modemaker konden doen.

Inhoudsopgave

Wat zit er in de doos?

 • het station
 • schermkader
 • onderlegger
 • grote wisser
 • kleine wisser
 • 10 sjablonen
 • 2 geltrays
 • 5 geltubes
 • 3 kliksets
 • 3 ronde punten
 • 1 stervormige punt
 • 3 harkpunten
 • 1 doorzichtig tekenvel
 • 1 voorbeeld
 • 1 schoonmaakgereedschap
 • 1 paar oorbelhaakjes
 • 2 ringetjes

Wat kun je er allemaal mee?

Het was even uitzoeken wat je er precies allemaal mee kon maken. De bijgeleverde beschrijving is vrij beknopt en dus moet je zelf een beetje op onderzoek uitgaan. Wij hebben een aantal dingen gemaakt die ik hieronder voor je op een rijtje zet. Eenmaal aan het werk met deze gel a peel bleek namelijk dat de mogelijkheden eindeloos waren.

Je eigen t-shirt maken

Je kunt je eigen t-shirt maken. De shirts zijn niet bijgeleverd, dus mocht je deze GelĀ a Peel Modemaker cadeau geven, geef er dan ook een shirt bij zodat je kleine fashionista direct aan de slag kan gaan. šŸ˜‰

Voor het maken van het shirt gebruik je het schermkader en de onderlegger. De onderlegger schuif je in het t-shirt, het schermkader klik je dan op het shirt vast. Zo trek je de stof strak. Kies zelf een sjabloon uit en schuif deze in het schermkader.

Nu kun je de gel op het sjabloon spuiten. In feite maak je gewoon ‘dotjes’ die je uitstrijkt met de wisser. Op deze manier vul je het sjabloon.

Als je klaar bent verwijder je het kader en de onderlegger voorzichtig. Laat je shirt een nachtje drogen op een kledinghanger. Zorg dat er niks tegenaan komt.

Je kunt ook kleine tekeningen op de mouwen maken. Gebruik hiervoor de kleinere sjablonen of gedeeltes van het sjabloon. Ook kun je aparte applicaties maken op het doorzichtige tekenvel. Als deze zijn uitgehard kun je ze eenvoudig bevestigen door een klein beetje gel a peel aan te brengen en deze op je shirt te plakken. Een beetje ‘freestylen’ is dan natuurlijk hartstikke leuk. Met een eenvoudige tekening uit een kleurboek heb je in een handomdraai jouw eigen Olaf gemaakt.

In plaats van een shirt kun je natuurlijk ook gebruik maken van andere artikelen. Denk aan tassen, broeken, rokjes en ga zo maar door.

Tasjes maken

Met behulp van de geltrays kun jij je eigen tasje maken. Er zijn 2 verschillende motieven. Je klikt je onderlegger en schermkader in het station. Hier leg je dan een geltray in. Vervolgens spuit je flink wat gel op de geltray. Met de wisser verdeel je het over de geltray. Let op dat je het niet te dun uitsmeert, dan wordt je tasje namelijk niet zo heel stevig.

Dit moet echt een behoorlijke tijd drogen, neem er gerust 24 uur voor. Vervolgens kun je het loshalen van de geltray. Niet helemaal, ongeveer 1 derde van het tasje maak je los. Je spuit een paar dotjes gel a peel op het tasje en plakt het zo aan elkaar. Dit moet weer een paar uur drogen.

Vervolgens kun je een kliksetje bevestigen op het tasje. Hiermee kun jij je tasje openen en sluiten. Ook hier moet je weer rekening houden met droogtijd.

Gebruik je fantasie

Met het doorzichtige tekenvel kun je helemaal los gaan. Je kunt gebruik maken van het bijgeleverde voorbeeldenvel om onder andere oorbellen te maken, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan. Gebruik je fantasie en maak hartstikke leuke ontwerpen.

Is het een aanrader?

Ik vind deze Modemaker echt een heel erg leuk en veelzijdig apparaat. Je eigen t-shirt maken klinkt nog het meest aantrekkelijk en daarom adviseer ik je ook echt te zorgen dat jeĀ een shirt in huis hebt. Voor de rest is het ook erg leuk om aan de slag te gaan met deze gel a peel. Je kunt zoveel dingen hiermee maken en doen, de kinderen raken amper uitgeknutseld.

Tip: laat tijdens een kinderfeestje de kinderen hun eigen shirt maken en mee naar huis nemen.

Was jij al bekend met deze Gel-a-Peel?

Wij hebben deze Gel-a-Peel opgestuurd gekregen ter review

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

3 thoughts on “Gel a Peel Modemaker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *