Gezinsuitbreiding

We hebben het er jaren over gehad, maar de laatste maanden kwam het steeds vaker ter sprake. Dat er gezinsuitbreiding zou komen stond vast, maar op welk tijdstip dat was nog even de vraag. Wanneer is het juiste moment? En hoe reageren de kinderen? Allemaal vragen die ons bezighielden. Maar nu is het dan toch echt zover!

Inhoudsopgave

Max

Ons nieuwe gezinslid is Max, een chihuahua pup van bijna 10 weken oud. Zoals ik al vertelde zijn we niet over 1 nacht ijs gegaan. We hebben al een hond, Kira en zij was nooit zo gek op andere honden. De wens voor een tweede is er al een jaar of 4 maar hoe zouden we dat goed kunnen regelen met Kira?

Het laatste jaar is Kira veranderd. Alsof ze op haar oude dag ineens besloten heeft om maar wat vriendelijker te worden en wat minder te snauwen tegen andere honden. Het hondje van mijn moeder, Beau werd geaccepteerd en nu zijn ze dus geregeld samen. Tijd om toch weer eens over een tweede hondje te praten.

Max slaapt nu nog in de bench en dat gaat eigenlijk heel goed. Hij blijft braaf liggen, jankt vrijwel niet en doet zijn behoefte op een krantje. De kinderen zijn allemaal gek op hem en ook met Kira gaat het dus hartstikke goed. Hopen dat alles zo blijft gaan dus.

Voor welk hondenras kies je?

Dat is lastig te bepalen. Wat past bij jou en bij de andere gezinsleden? In onze familie- en vriendenkring hebben verschillende mensen een chihuahua en vooral dochterlief was daar ontzettend van gecharmeerd. Voor ons was het vooral belangrijk dat de klik er zou zijn met het hondje. Er is hier vrijwel altijd iemand thuis dus wat dat betreft is er geenĀ  probleem. Op deze site kun je kijken welk ras bij jouw gezin en jouw situatie past.

Gratis puppypakket

Altijd leuk om iets gratis te krijgen natuurlijk. Op deze site zijn een aantal gratis puppypakketten op een rijtje gezet. Ik ben het wel eens met de schrijver van het artikel: ga niet alles door elkaar geven. Onze Max heeft een zakje brokjes meegekregen en dat eet hij graag. Het advies was om dit te mengen met de brokken die wij zelf voor hem willen gaan kopen.

Zo, en nu gaan we lekker knuffelen met Max!

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Gezinsuitbreiding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *