Glasverf

De kinderen zijn gek op verf. Het liefst zouden ze elke dag een tekening maken. Nu is verf bij de Action gelukkig niet zo heel erg duur, dus daar halen we regelmatig een nieuwe set met verschillende kleurtjes. Ooit zijn we eens een setje glitterverf tegengekomen, maar die was niet zo heel geslaagd. Ook kwam ik er eens glasverf tegen. En dat is dan wel weer leuk om mee te nemen. Zo kun je voor weinig geld een heel leuk budgetcadeautje maken voor iemand.

Glasverf1

Glasverf

De glasverf lijkt iets dunner te zijn dan de gewone verf. Ik bewaar meestal de eierdoosjes om een beetje verf in te doen wat de kinderen kunnen gebruiken. Toen ze me vertelden dat ze zin hadden om iets leuks te maken, moest ik direct aan de glasverf denken. Ik vroeg ze of ze het leuk zouden vinden om daar mee te werken. Een beetje verbaasd waren ze wel. Mochten ze echt een tekening maken op glas? Al snel hadden we wat leuke potjes gevonden. Je zou natuurlijk ook kleine groentepotjes of de potjes van de babyvoeding kunnen gebruiken.

Glasverf2

Je fantasie de vrije loop laten

Damiën zocht een glazen waxinelichthoudertje uit en besloot deze te gaan schilderen. In eerste instantie wist hij niet zo goed wat hij er mee aan moest, maar even wat gerommel in de knutselbak leverde hem wat mooi gekleurd decoratiezand op. Daar kon hij wel wat mee. Hij besloot de lucht te schilderen met de zon. En als je dan zo`n prachtige zonsondergang geschilderd had, dan is het makkelijk fantaseren. Het paarse zand was namelijk woestijnzand en in Amerika reden er toffe Amerikaanse trucks door de woestijn. Op zoek dus naar een klein vrachtautootje wat in het glaasje paste en voila! Je eigengemaakte mini-woestijnwereldje was klaar!

Beleven jouw kinderen ook zoveel plezier aan schilderen?

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

5 thoughts on “Glasverf

  1. Wat leuk! Mijn dochter schildert nog niet zo heel veel, misschien als ze wat ouders is! We maken zelf wel eens een schildering op het raam passend bij het seizoen (bijv. met sinterklaas). Maar daar gebruiken we dan altijd gewone acrylverf voor, dat werkt ook wel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *