Groep 7 doe je niet zomaar even

Groep 7 doe je niet zomaar even. En ik kan het weten want ik zit geregeld bij mijn zoon in de keuken te kijken en te luisteren naar wat hij allemaal moet doen voor school. En dat vind ik best pittig. Hoe anders was het toen ik nog in groep 7 zat?

In mijn beleving

In mijn beleving deed ik niet zo heel veel in groep 7. Nou, ja, ik lette wel op en deed braaf mijn werkjes, maar na school speelde ik nog heel schattig met de Barbies. Er was eigenlijk vrij weinig van huiswerk, werkstukken en spreekbeurten voorbereiden. Daar kreeg ik pas op de middelbare school mee te maken.

En nu?

Nu hoor ik mijn zoon dus over onderwerpen praten waar ik nog niet eens over na durfde te denken op die leeftijd. Een werkstuk over de Tweede Kamer bijvoorbeeld. Uitzoeken wat die Tweede Kamer nou eigenlijk doet en waarom. Hij werkt dat soort dingen uit aan de keukentafel zodat hij mij desgewenst vragen kan stellen. Ik ben eerlijk tegen hem: Die antwoorden moet ik echt opzoeken via Google. Als ik ergens niks vanaf weet dan is het wel de politiek…

Maar ook spreekbeurten. Hij had een onderwerp nodig en was hardop aan het bedenken waar hij het over zou gaan hebben. Ik gooide ook iets in de groep: auto`s, dino`s, honden. Dat soort dingen. Maar dat bleek niet goed te zijn. “Dat zijn wel hele simpele dingen, mam. Ik zit niet meer in groep 6!” Hmm, ok. Ik had geen idee dat mijn zoon gedurende de laatste tijd zo`n spurt had doorgemaakt.

Maar goed. Het onderwerp waar hij uiteindelijk voor koos was De ontwikkeling van de Spelcomputer. Echt waar. Avonden achter elkaar zat hij enthousiast te googlen. Wie heeft wanneer de eerste spelcomputer uitgevonden? Welke spelletjes waren populair? Welke draagbare spelcomputers zijn er? Dat soort lastige dingen. Gelukkig kon ik hem hierbij wel nog een beetje ondersteunen. Ik had namelijk nog mijn oude GameBoy liggen die hij in de klas kon laten zien. Kijk, zo scoort moeders ook nog wat punten bij haar tienerzoon. 😉

Vind jij ook dat er zoveel veranderd is vroeger en nu?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *