Gummy cola fles

Onlangs kwamen we op You-tube een leuk filmpje tegen over het maken van een levensechte gummy colafles. Youri vond het geweldig om te zien hoe het resultaat was. Natuurlijk krijg je dan de vraag” mama kunnen wij dat ook eens proberen?” Zelf was ik ook erg nieuwsgierig geworden. Meteen de keuken in en aan de slag. 

Benodigdheden

  • een flesje cola
  • gelatine
  • grote kom
  • garde
  • duct tape

Gummy cola fles maken

Aan het enthousiasme zal het niet gaan liggen. We hebben er beiden heel veel zin in om de colafles te gaan maken. YouTube erbij en dan zou het moeten lukken. Alleen voor het duct tape stuk ben ik een beetje huiverig. Het is de bedoeling dat je de colafles insnijdt en deze vervolgens weer dichtplakt. Zin in een vieze vriezer heb ik niet. Als je het filmpje goed volgt dan kan het eigenlijk niet echt mislukken. Wil je het gaan proberen hou dan even het volgende in gedachten: het flesje heeft echt een paar uur in de vriezer nodig en zorg dat het koolzuur van de cola af is.

Lees ook: winegums maken

Bij ons is het dus mislukt. De cola bevatte nog te veel koolzuur waardoor hij niet goed te mengen was met de gelatine. Na uren in de vriezer bleek dat er inderdaad bijna geen vloeistof uit de fles gelopen was. Goed spul die duct tape. Het enige obstakel was het verwijderen van de colafles. Helaas liep dit uit op een groot drama. De smaak is oke van de colafles en de kinderen lusten hem wel. Jammer dat het onmogelijk is om de fles er op een juiste manier vanaf te krijgen zonder dat de gummy fles gaat scheuren.

20160418_140432

Zelf heb ik het 3x geprobeerd. Als de fles in de vriezer gaat lukt het helemaal niet. in de koeling lijkt de fles het meest stevig te worden. Hebben jullie een tip voor het verwijderen van de fles? Misschien in de toekomst de fles al helemaal doormidden snijden en hopen dat ik hem goed kan tapen? Op het filmpje lijkt het plastic heel makkelijk te scheuren. Misschien zijn hier de flessen te dik? Voor nu ben ik er even klaar mee. Erg frustrerend als iets niet lukt. Maar helaas that’s life zullen we maar zeggen.

Heb jij nog tips om deze DIY goed te laten lukken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *