Het bijzondere kerstcadeau van Daelyn

Hoe ouder de kinderen worden, hoe lastiger ik het vind om een cadeau voor ze te vinden. En dan maakt het niet uit of het om hun verjaardag, Sinterklaas of Kerst gaat. Aan de andere kant heeft hun leeftijd ook wel weer voordelen. Ik kan ze bijvoorbeeld vragen wat ze graag willen hebben. Daelyn vroeg een bijzonder cadeau dit jaar.

Kerstcadeau tips

Door de jaren heen is er een soort traditie ontstaan hier. Ze krijgen niet alleen maar speelgoed. Ze krijgen iets lekkers, iets om aan te trekken, iets om mee te spelen en een uitje. Dat laatste vinden we erg belangrijk. Tijd doorbrengen met elkaar is niet vanzelfsprekend. Ik heb om me heen ervaren dat het leven plotsklaps voorbij kan zijn. Vaak zelfs op jonge leeftijd. En dat is ook wat ik tegen de kinderen zeg: “Er zijn twee dingen zeker in het leven: Je geboorte en je dood. De tijd daartussen in moet je zo leuk mogelijk maken.”

Vaak slokt het alledaagse leven je op. Je bent zo druk bezig met de dingen die moeten: je werk, school, hobby`s, hulp bieden op school en ga zo maar door. De dag begint vroeg en eindigt laat waardoor je soms vaak blij bent dat de kinderen in bed liggen en jij met je voetjes omhoog op de bank een filmpje kunt kijken.

“Weet je wat je graag voor kerst zou willen hebben?” vroeg ik Daelyn een tijdje terug. Ze dacht na. “Ja. Een weekendje weg met jou.” Ik vond haar antwoord verrassend. “Ik bedoel iets van speelgoed.” zei ik nog. Ze schudde haar hoofd. “Ik wil geen speelgoed. Ik wil een weekendje weg met jou. Samen iets leuks gaan doen. Wandelen door het bos of op het strand. Slapen in zo`n groot bed. Misschien is er wel een bad. En lekker ontbijten. Dat wil ik voor kerst.”

Het belangrijkste cadeau wat je iemand kunt geven

Tijd. We hebben het allemaal. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het is maar net hoe jij jouw tijd indeelt. Ook wij komen niet onder onze verplichtingen uit: werk, hobby`s van de kinderen, ziekenhuisbezoeken. Maar de tijd die we over hebben besteden we graag aan elkaar en met elkaar. Dat kunnen eenvoudige dingen zijn zoals een spelletje spelen aan de keukentafel maar in 2019 gaat dat dus een goedkoop weekendje weg worden voor Daelyn en mij.

Online heb ik al vele leuke bestemmingen gezien binnen en buiten Nederland. Samen met Daelyn ga ik binnenkort op mijn gemakje op zoek naar een leuk hotel en dan is het heerlijk genieten met ons tweetjes. Ik kijk er nu al naar uit.

Doe jij wel eens iets met 1 kind alleen? 

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Het bijzondere kerstcadeau van Daelyn

  1. Ja vorige maand met mijn zoon 1 op 1 naar Amsterdam geweest. Echt tof en voor herhaling vatbaar. Leuke wens! Een stuk speelgoed zullen kinderen later misschien vergeten maar dit soort uitjes niet.

    1. Inderdaad. Dat is ook wat wij vinden. Dit soort momenten blijft ze bij. 🙂 Wat tof dat je met je zoon naar Amsterdam bent geweest. Nog speciale plekken bezocht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *