Het is vakantie!

Eindelijk is het zover! Het is vakantie! De kinderen hebben 6 weken vrij van school en dat betekent dat we even vrij zijn van alle regeltjes en al het ‘moeten.’ We hebben een aantal leuke dingen in ons hoofd die we graag willen doen en voor de rest zien we wel wat de dagen ons brengen. We hopen op mooi weer zodat we lekker buiten kunnen zijn, maar ook met regenachtig weer zijn er leuke dingen te verzinnen.

Villa Hinterhausen

Eerder kon je al lezen dat we geen plannen hebben om echt op vakantie te gaan. We blijven dit jaar in Villa Hinterhausen, gewoon thuis dus. We hebben net een verhuizing achter de rug en ik denk dat het voor de kinderen ook wel fijn is om in alle rust te wennen aan hun nieuwe plekje en nieuwe buurt. Bovendien zijn er nog genoeg dingen die we moeten doen, dus voor ons komt het ook wel goed uit.

Staycation hoeft niet saai te zijn

Thuisblijven ( oftewel een staycation ) hoeft niet te betekenen dat jij je hoeft te vervelen. Er zijn genoeg leuke dingen die je met de kinderen kunt ondernemen. ( Lees ook de tips van Linda : 101 activiteiten voor een staycation ) Zoals mijn moeder altijd zegt: “Nederland is een prachtig land, ze zouden het alleen overdekt moeten maken.” En dat klopt wel een beetje, want hier in Nederland weet je dus nooit wat het gaat worden met het weer.

Maar ook binnenshuis zijn legio mogelijkheden. Met een graad of 28 heb je waarschijnlijk weinig ‘last’ van de kinderen, want dan hangen ze de hele dag in het zwembad, maar ook binnen kun je leuke dingen doen. Go with the flow, laat het los ( zou Elsa zeggen ) hou niet vast aan de regeltjes. Picknick in je zelfgemaakte tent, eet als je honger hebt of ga lekker bankhangen met een paar leuke films op.

Hebben jouw kinderen al vakantie? Of moeten ze nog een weekje naar school?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *