Het Land van Jan Klaassen in Braamt

Het is alweer een tijdje geleden dat ik het Land van Jan Klaassen in Braamt bezocht met de kinderen. Om precies te zijn was het in de herfstvakantie afgelopen jaar. Het was prachtig nazomer weer en ze hadden de griezelweken in het park in verband met Halloween eind oktober. Halloween doet me denken aan hele enge dingen en ik vroeg me af of het wel geschikt was voor onze jonge kinderen ( toen 7 en 4 ) Spoken, spinnen en andere enge dingen. We zouden het zien!

Enkele gegevens:

  • Het land van Jan Klaassen
  • Gildeweg 6
  • 7047 AR Braamt

De kosten:

  • Vanaf 2 jaar €12,00
  • 65+ €10,50
  • Parkeren €5,-

Via de webshop krijg je korting en kun je een arrangement kopen. Een arrangement houdt in dat je voor 1 bedrag de entree, eten en drinken en eventueel een ijsje krijgt.

Jan Klaassen Braamt

Inhoudsopgave

Buiten spelen bij Jan Klaassen

Bij binnenkomst zie je al meteen een aantal speeltoestellen staan voor de kleinere kinderen. Ook zijn er skeltertjes, trapautootjes en meer van dat soort spul. Je kunt in een soort dorpje rondlopen, maar ook dat vond ik meer voor de peuter/kleuter leeftijd. Met ons hele gezin speelden we een spel, wat dan weer leuk was voor onze oudste. Daarnaast zijn er nog verschillende andere leuke speeltoestellen, waaronder een hele hoge glijbaan ( favoriet van de kinderen! ) en is er een treintje waar ze gebruik van kunnen maken op bepaalde tijden. Ook dat vonden allebei de kinderen erg leuk.

JanKlaassentrapauto

Binnen spelen bij Jan Klaassen

Mocht het  regenen of wil je gewoon even binnen zitten dan kan dat ook. Er is een mogelijkheid om te klimmen en te klauteren, er is een springkussen en ook binnen kunnen de kinderen met een treintje mee. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om in een soort trapfietsen te gaan hoog boven de grond. Hier vind je ook het restaurantgedeelte waar je welkom bent voor een hapje en een drankje. Je bent niet verplicht om hier iets te kopen. Het is namelijk toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen. Verspreid door het park staan verschillende picknicktafels waar je gebruik van kunt maken en bij mooi weer kun je ook lekker buiten in het gras gaan zitten.

Leuke bijkomstigheid is dat er een voorstelling gegeven wordt met niemand minder dan Jan Klaassen. En dat is natuurlijk voor iedereen leuk, jong en oud!

Jan Klaassen Braamt

De toiletten en overige ruimtes

Ja, even een kopje speciaal voor de toilletten en overige ruimtes. Als moeder zijnde vind ik het namelijk een hele grote plus als er in een pretpark/speeltuin aan de kinderen is gedacht op dit gebied. Hier was dat zo. Ze hadden verschillende kindertoiletten, maar ook kleine wasbakjes. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om je baby of peuter een middagdutje te laten doen in een aparte ruimte waar ledikantjes staan. Mocht je borstvoeding geven dan kun je je daar natuurlijk ook even lekker terugtrekken.

Griezelweken…eng?

Nee, helemaal niet. Ze hadden het leuk aangepast op de kleuterleeftijd. Het personeel liep met shirtjes rond waar een doodskopje op stond en was een beetje geschminckt. Er was een ruimte ingericht waar wat griezelige dingen stonden, maar ook weer op zo`n manier dat het niet eng was. Ik vond het goed gedaan.

JanKlaassenspelen

Het land van Jan Klaassen in Braamt: Ja of nee?

Ja, het kan prima. Het is een leuk park om met de kinderen rond te lopen. De prijs vind ik nogal hoog voor de allerkleinsten. Als ik alleen zou komen met mijn 2-jarige neefje dan zou ik €21 kwijt zijn en er niet de hele dag rondlopen. Als gezin zijnde met kleuters ( en een ouder broertje of zusje ) is het een leuke dagbesteding. Er is voldoende afwisseling, bij slecht weer kun je naar binnen en er worden leuke activiteiten georganiseerd, zoals dus de griezelweken met Halloween. Verder kun je er gebruik maken van wifi, is er een museum en kun je de kinderen schmincken in de schminck-hoek.

Het personeel is vriendelijk en bezig met de kinderen. Het park ziet er netjes verzorgd uit en er staan voldoende prullenbakken om je rommel in te kunnen gooien. ( Het is natuurlijk ook een zaak voor de gasten om te zorgen dat het park netjes blijft. 😉 ) Meer informatie over het park vind je op hun website.

Ben jij wel eens in het Land van Jan Klaassen geweest? En wat vond je er van?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

One thought on “Het Land van Jan Klaassen in Braamt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *