Het leed wat kraamzorg heet

Het leed wat kraamzorg heet. Ik heb al vele verschillende verhalen gehoord over kraamhulpen die proberen om je de les te lezen en te vertellen hoe je alles moet doen. Hun wil is wet en dan wordt je kraamweek ineens minder leuk. Ik heb die ervaring bij Damiën niet gehad, ik had destijds een hele leuke kraamhulp en heb dus ook een leuke kraamweek met haar gehad. Bij Daelyn lag ik ( als enige kraamvrouw ) in het ziekenhuis en had dus vele zusters die zich om mij bekommerden. Ondanks de goede zorg was ik liever thuis geweest. Deze keer ben ik thuis bevallen en heb thuis mijn kraamweek gehad. En ik vertel je hoe onze kraamverzorgster was…

Inhoudsopgave

Niet 1, maar 2…

Ok, sommige kraamvrouwen hebben een luxe probleem. Althans, zo zie ik het. Ik kreeg op dag 1 de vraag of ik er problemen mee had als er een stagiaire mee zou komen. Ik heb daar weinig moeite mee. Die mensen moeten het ook leren en als iedereen stagiaires weigert, kan er nooit goed opgeleid personeel komen. En zo had ik dus vanaf dag 3 twee dames hier in huis rondlopen.

fruit

Verwennerij

De klik was er tussen ons meteen. En deze keer heb ik gewoon geluisterd. Blijf lekker in bed, slaap tussen de middag, doe niet teveel, je hebt net een bevalling achter de rug. Bij Damiën heb ik vanaf moment 1 meegeholpen in de huishouding, deze keer liet ik me pamperen. Boterhammen werden gesmeerd, fruit werd gebracht, de kinderen werden goed verzorgd en bezig gehouden, het huishouden liep gewoon op rolletjes. Niks om me druk over te maken. Behalve de bekers die verkeerd gestapeld waren in de kast…niet echt iets voor een controlefreak zoals ik, maar ik heb me ingehouden. Lekker laten staan deze week!

De kinderen hebben ook genoten. De bedden werden prachtig opgemaakt, ze werden betrokken bij de verzorging van Landon als ze thuis waren en kregen de nodige aandacht. Zelfs Damiën knuffelde onze kraamverzorgster bij binnenkomst en dan moet je toch echt wel van goede huize komen wil je van onze 10-jarige tegenwoordig nog een knuffel krijgen.

Op en top

Ik heb op en top genoten van mijn weekje, ondanks bepaalde vervelende dingetjes waar ik tegen aan liep zoals vermoeidheid en wat borstvoedingsprobleempjes. Maar ook dit werd door de dames goed opgepakt en direct behandeld. Dus dames, als jullie dit lezen: bedankt voor die fijne, rustige en onbezorgde opstart. 🙂

Hoe was jouw kraamweek?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

6 thoughts on “Het leed wat kraamzorg heet

 1. Zooooooo fijn om te horen dat je genoten hebt van je kraamweek !!!
  En dat die klik er was … ZEKER WETEN !!! Ook josine en ik hebben n heerlijke week gehad !!
  Geniet maar goed van je kroost , want je ziet aan Damiën hoe snel t gaat ?, Heel veel liefs Nancy ?

 2. Mijn kraamverzorgster heb ik ook als heel prettig ervaren. Een schat van een dame die al jaren in het vak zat. Goede zorgen, deed meer dan nodig (ook al gaf ik aan dat dat niet hoeft) en was er ook voor me toen ik kraamtranen kreeg.
  Fijn dat jij een stagiaire die kans gaf!

 3. Wat leuk om te lezen. Ik woon zelf in Den Bosch en had een kraamhulp van Kraamzorg Homecare. Nou dat was echt een feestje. Ze was zo lief voor ons oudste zoontje en ze heeft heel goed voor onze baby en mij gezorgd. Ik had geen last van kraamtranen maar die kwamen wel op de dag dat zij weer wegging.
  Vorige week stond ze ook onverwacht weer op de stoep om even te kijken hoe het met ons ging. Dat vond ik ook zo attent. Ik denk niet dat er nog een 3e zal komen, maar mocht dit gebeuren dan doe ik alles om dezelfde kraamhulp weer te krijgen hoor!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *