Hoe gaat het met de brandwonden van onze dreumes?

Een week of 6 geleden heeft onze dreumes zijn handje flink verbrand aan een verwarmingsbuis. Daar zijn we natuurlijk behoorlijk van geschrokken, zeker toen we zagen dat hij tweedegraads brandwonden had opgelopen hierdoor. De huisarts vertelde ons dat hij er vrijwel niks aan over zou houden. Vandaag vertel ik je of dat klopt. Want hoe gaat het met het handje van onze dreumes?

Tweedegraads brandwonden

Zijn hand na 4 dagen. De blaren zijn al kapot gesprongen en de velletjes eraf. Dit is de eerste duidelijke foto die we konden maken.

Inhoudsopgave

Irritaties

Onze dreumes had zich behoorlijk pijn gedaan. Het geschreeuw van hem ging door merg en been. Omdat hij in eerste instantie zijn hand gesloten hield, kon ik dus niet zien wat er aan de hand was. Ik ging er dus maar vanuit dat het gillen meer kwam door schrik dan door pijn. Tot hij dus zijn handje opendeed. Ik zag losse velletjes huid aan zijn vingers hangen en daar schrok ik behoorlijk van.

De dokter pakte zijn handje in en ik denk dat Landon dat nog het meest irritant vond. De eerste 2 dagen leunde hij niet op zijn handje en moest hij dus alles met 1 hand doen. Niet echt gemakkelijk als je net 2 weken kunt lopen. Optrekken aan de tafel ging dus niet en dat maakte hem soms behoorlijk boos.

Verband eraf halen

We moesten bijna dagelijks terug naar de huisarts om het handje opnieuw te laten bekijken en verbinden. Elke dag zag het er iets beter uit en elke dag besloot Landon dat het wel klaar was met dat verbandje. Bij de apotheek sloegen we de nodige rolletjes in, want een keer of 5 per dag trok hij het verband eraf en moest ik het opnieuw verbinden. En dat was ik op een bepaald ogenblik zat, dus toen heb ik zijn hand helemaal met tape ingepakt. 😉

Hoe zien de brandwonden er nu uit?

Nu we 6 weken verder zijn kan ik zeggen dat het er goed uitziet. Het verband heeft hij alles bij elkaar een week omgehad. Daarna mocht het eraf en hebben we zijn vingers soepel gehouden door het een paar keer per dag in te smeren met calendulan zalf. (Hier vind je meer informatie over deze zalf) Het is nog een tijdje rood geweest op de plekken waar hij verbrand was, maar nu zie je er dus helemaal niks meer van. Gelukkig.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *