Hoe kun je geld inzamelen?

geld besparen

Hoe kun je geld inzamelen? Dat zal voor veel mensen een lastig iets zijn. Zeker in een tijd als deze waar steeds meer gekort wordt en bedrijven, verenigingen en particulieren zelf op zoek moeten gaan naar een manier om een bepaald bedrag bij elkaar te krijgen.

Mijn stiefzusje is coach van The Rainbows, een twirlvereniging. Eerlijk is eerlijk, ik wist niet eens wat twirlen was tot ze me filmpjes liet zien. Het ziet er hartstikke leuk uit en inmiddels is mijn dochter aangestoken met het twirl-virus. Dit wil ze later ook wel gaan doen!

Rainbows2

Eens per jaar is het NK, het Nederlands Kampioenschap en dat was vorig weekend. The Rainbows hebben het goed gedaan, ze zijn in de prijzen gevallen en mogen Nederland gaan vertegenwoordigen op het EK, het Europees Kampioenschap. Hartstikke leuk natuurlijk, maar het kost wel ‘eventjes’ €800 per persoon. En als je dan met 11 meiden die kant op moet is het een behoorlijk bedrag.

Nu kwam dus de vraag: Hoe krijgen we dat geld bij elkaar? En in een relatief korte periode aangezien ze in maart al naar Italië gaan. Vorig jaar mochten ze ook naar het EK en hebben ze meegedaan met het programma Geld maakt gelukkig, waarmee ze een mooi bedrag bij elkaar hebben gekregen, maar dat is een eenmalig iets. Nu zijn ze dus op zoek naar een manier om geld in te zamelen.

Rainbows1

Manieren om geld in te zamelen

  • Sponsoren zoeken,
  • Een evenement opzetten
  • een sponsorloop/dansmarathon gaan doen

Er zullen vast nog meer mogelijkheden zijn, maar het is wel kort dag natuurlijk. Het moet wel realiseerbaar zijn.

Op de school van mijn kinderen hebben ze eens per jaar een actiemiddag waarbij ze geld ophalen. Elk jaar kiezen ze een ander doel uit waarbij ze de kinderen eerst vanalles vertellen over het onderwerp om vervolgens de kinderen aan de slag te laten gaan. Ze mogen iets knutselen wat verkocht kan worden op de markt die ze organiseren. In de praktijk komt het er op neer dat ze hun eigen knutselwerkje willen kopen natuurlijk. Nu zijn het erg vriendelijke bedragen die de school vraagt, dus dat is geen grote ramp. 😉

Heb jij nog ideetjes om geld in te zamelen? Of wil je juist the Rainbows helpen om hun droom te laten uitkomen en ze een bedragje te sponsoren? Laat het hieronder in de reacties weten of neem contact op met the Rainbows.

Rainbows

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *