Hoe zorg je voor een gezonde en stralende huid?

We dromen er allemaal van: een prachtige, gezonde en stralende gezichtshuid. Je kunt hier zelf gelukkig een heleboel voor doen! Met de juiste verzorging van je huid zie je er zo flawless mogelijk uit. Dít helpt je om je huid te
verbeteren.

Inhoudsopgave

Kwalitatieve verzorgingsproducten

Allereerst zijn de verzorgingsproducten die je gebruikt enorm belangrijk. Smeer niet zomaar iets op je gezicht, maar kies enkel voor producten van een hoogwaardige kwaliteit. Dit maakt namelijk een aanzienlijk verschil. Het is
de investering zeker waard, met name omdat je ook lang doet met crèmes en lotions. Gebruik bijvoorbeeld de crèmes van Shiseido, voor een ideale voeding en ondersteuning van de huid. Het kan even duren voordat je jouw ideale merk
hebt gevonden. Wijk er in ieder geval niet snel meer van af als het zover is: dan kun je maar beter bij dezelfde kwaliteit blijven, zodat je huid hieraan kan wennen!

Gebruik van make-up

Draag je graag make-up? Hoewel daar helemaal niets mis mee is, zijn er wel bepaalde aandachtspunten om rekening mee te houden. Van het veelvuldig gebruiken van foundation gaan bijvoorbeeld je poriën dichtzitten. Je hebt wellicht meer baat bij BB cream, dat dient ter dekking en tegelijkertijd hydraterend is. Gebruik daarnaast kwalitatieve make-up. Zo is de make-up van Bobbi Brown een geliefde keuze. En daarmee zie je er ook nog eens stralend uit!

Gezicht regelmatig reinigen

Of je nu make-up draagt of niet: het is essentieel om je gezicht regelmatig te reinigen. Doe dit in ieder geval iedere ochtend bij het opstaan en iedere avond voor het slapengaan. Je kunt je gezicht enkel wassen met water. Maar het is effectiever om hier een reiniger bij te gebruiken. Er zijn reinigers voor de verschillende dagdelen te vinden. En kies uiteraard ook voor een reiniger waarmee je al je make-up eraf kunt halen.

In de zon, maar niet te vaak

Als je in het zonlicht komt, krijg je een gezonde uitstraling op je gezicht. Een beetje zonlicht pakken, is dan ook zeker aan te raden. Pas echter op met te veel zonlicht. En smeer je gezicht altijd in met SPF 30 of 50, in elk seizoen!

Veel water drinken

Een mooie huid komt ook van binnenuit. Je kunt namelijk smeren wat je wilt, maar er is nog meer om aan te denken. Het beste wat je kunt doen ter ondersteuning van je huid? Veel water drinken op een dag. Maak er een gewoonte van om altijd water bij je te hebben – en drink ruim twee liter per dag. Je huid zal je dankbaar zijn!

Voldoende slapen

Een laatste tip: zorg dat je voldoende uren slaapt per nacht. Dit betreft minimaal zes en maximaal negen uur. Eens een keer een nachtje minder lang slapen, is nog niet direct desastreus. Maar als je regelmatig te weinig uren slaap pakt, gaat de kwaliteit van je huid helaas wel degelijk achteruit. En dat wil je uiteraard voorkomen. Lekker op tijd naar bed gaan dus!

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking
Afbeelding van silviarita via Pixabay

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *