Huttenkase

Ik had er al regelmatig van gehoord, maar het nog nooit geprobeerd: Hüttenkäse. Ik vond het er altijd een beetje vreemd uit zien op de verpakking. Maar goed. Een tijdje terug besloot ik het toch eens mee te nemen en te bekijken wat het nu precies was. En of het eigenlijk wel te eten was.

Huttenkase

Het ziet er niet uit, althans dat is mijn mening. Ik had min of meer verwacht dat het zoiets zou zijn als roomkaas of smeerkaas, maar dit zijn hele kleine brokjes in een soort sausje. Niet echt smeerbaar ook. Uiterlijk wil natuurlijk niet altijd iets zeggen, dus ik besloot toch maar gewoon te proeven.

De kaas zelf smaakt vrij neutraal. Er zit niet zo heel veel smaak aan. Op de verpakking geven ze al aan dat je het kunt mengen met bijvoorbeeld pesto en dan op brood kunt smeren en garneren met een tomaatje. Ik denk inderdaad dat het dan iets meer smaak heeft.

huttenkase-recept

Receptje

Ik besloot brood te roosteren en daar de hüttenkäse op te smeren. Een crackertje had ook gekund, maar die had ik niet in huis. Geroosterd brood dus, met daarop een laagje hüttenkäse. Een plakje serranoham erop om het een beetje smaak te geven en een lekker vers zongedroogd tomaatje voor de ‘mooi’. ( En omdat ik gek ben op zongedroogde tomaten in combinatie met serranoham )

Het was eigenlijk best lekker. De hüttenkäse alleen smaakt me niet echt, maar in combinatie met iets anders dus wel. Ik heb op internet gezien dat er toch wel veel mogelijkheden zijn om hüttenkäse mee te combineren, zelfs met een omelet als wrap zijnde. Wellicht ga ik dat in de toekomst eens uitproberen. De kinderen vonden de hüttenkäse trouwens niks, Dave vond het dan weer wel geslaagd.

Heb jij wel eens hüttenkäse geprobeerd? En waar combineer jij het dan mee?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *