Je eigen lavalampje maken?

Je eigen lavalampje maken? Het is iets waarvan ik dacht dat we het nooit zouden doen maar afgelopen week kregen we zo`n leuk pakketje binnen zodat we besloten meteen aan de slag te gaan. Waar veel wetenschappelijke experimentjes gericht zijn op jongens, zijn deze poppen van Project MC2 met experiment speciaal voor meisjes bedoeld.

Inhoudsopgave

Project MC2

Project MC2 is een serie (vooral voor meisjes dus ) die uitgezonden wordt op Netflix. Het gaat over 4 hippe meiden die interesse hebben in wetenschappelijke experimenten. Aangezien er weinig is voor meisjes met interesse in de wetenschap is de serie in Amerika goed ontvangen. Inmiddels starten ze daar aan hun tweede seizoen.

projectmc-lavalamp

Nu de serie zo goed loopt kon een speelgoedlijn natuurlijk niet achterblijven. Alleen een pop is natuurlijk al leuk, maar wat dit nog veel specialer maakt, is een kortdurend experimentje bij elke pop. Zo kunnen jonge meisjes vanaf een jaar of 7 al kennis maken met de interessante wereld van de wetenschap.

Een lavalamp maken

4 poppen, 4 experimenten. Zo heb je keuze uit een lavalamp maken, kun je een vulkaanuitbarsting opwekken, heb je de mogelijkheid om een glowstick-ketting te maken en kun je een skateboard nabouwen. Wij hebben de pop met de lavalamp opgestuurd gekregen om te reviewen. Daelyn was in eerste instantie razend enthousiast vanwege de pop maar toen ik haar vertelde dat we zelf een lavalampje konden maken werd ze erg nieuwsgierig.

project-mc2

De set is vrij compleet. Het enige wat je nog nodig hebt voor de lavalamp zijn wat huis-tuin en keukenspulletjes. Met wat voedselkleurstof bepaal je zelf de kleur van de bubbels in je lampje. Daelyn besloot voor blauw te gaan deze keer. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er een beetje een hard hoofd in had dat het ook echt ging werken, maar na 5 minuten zagen we toch echt blauwe bubbels op en neer gaan door het lampje. Kijk, hier worden zelfs meisjes van 34 enthousiast van. 😉  In onderstaand filmpje kun je zien hoe het precies werkt en kun je natuurlijk de bubbels goed zien ‘zweven.’

Naast deze 4 sets met poppen zijn er nog enkele sets verkrijgbaar in deze speelgoedlijn, namelijk een ultieme laboratoriumset waar mee je meer dan 15 experimenten kunt uitvoeren en een Spy Notebook.

Waar te koop?

Deze speelgoedlijn kun je terugvinden in de speelgoedwinkels en online. Het is zeker een leuk cadeau voor de decembermaand en de prijzen vallen me nog best mee.

  • Pop met experiment Adviesverkoopprijs per stuk €24,99
  • Project MC2 Notebook Adviesverkoopprijs €29,99
  • Project MC2 laboratoriumset Adviesverkoopprijs €54,99

Ken jij de serie en deze speelgoedlijn al?

Deze pop hebben wij ontvangen ter review.

https://www.youtube.com/watch?v=z74uq0XZQao

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *