Kapsels voor een jongetje

Damiën is bijna 10 en hij heeft al heel wat kapsels gehad. Van bijna kaal bij zijn geboorte tot mooie blonde krullen waar ik jaloers op was toen hij bijna 2 was. Vanaf een bepaalde leeftijd had hij een eigen mening. Is dat een mening waar je als ouders zijnde achter staat of juist helemaal niet? Vandaag laat ik je enkele kapsels voor een jongetje zien. Althans, de kapsels van Damiën. Degene die wij voor hem kozen en degene die hij zelf heeft gekozen.

kapsel1

Wij beslissen!

Damiën had als peuter zijnde echt prachtige blonde, krullende haren waar ik serieus jaloers op was. Mijn haar is stijl en er zit echt geen slag of krul in. Dus ik liet zijn haar groeien. En ja, hij werd soms aangesproken met ‘ze’ of ‘haar’ omdat mensen dachten dat het een meisje was. Mij interesseerde dat vrij weinig.

2008

Ook mijn moeder liet vroeger het haar van mijn broertje langer groeien. Ook hij had prachtige krullen waar menig mens jaloers op was. Waar ze vandaag komen is een raadsel want ook mijn beide ouders hebben stijl haar zonder een slag of krul erin. Uiteindelijk heeft broerlief toch een kort jongenskapsel gekregen, maar dat heeft maar tot zijn 20e geduurd. Toen kreeg hij namelijk het idee om zijn haar te laten groeien en inmiddels is het zo lang dat hij dreadlocks tot op zijn kont heeft. De kinderen kennen hem niet anders.

SONY DSC

Damiën zijn keuzes

Van zijn mooie, blonde krullen besloot hij zelf dat er een hanenkam moest komen toen hij bijna 3 was. Iets langer haar aan de zijkant was een must voor mij, ik wilde het niet kaalgeschoren. En zo had hij een ‘coole kuif’ zoals hij het zelf noemde waar hij een paar jaar mee door het leven ging. Negen van de tien keer wilde hij er geen gel in want dat voelde niet zo fijn.

Texel1

Daarna kwam het idee om hetzelfde kapsel als papa te krijgen. Stiekem moest ik wel een beetje huilen toen hij met dit kapsel thuis kwam van de kapper. Inmiddels ben ik er behoorlijk aan gewend, maar nog steeds vond ik zijn krullen en ‘coole kuif’ periode perfect bij hem passen. Onder de streep mag hij zelf beslissen en hij is hartstikke trots op dit kapsel. Tegenwoordig wordt er nog een tof figuurtje ingeschoren. Maar toch, als ik die foto`s zie van zijn mooie lange haren vroeger…

Mogen jouw kinderen zelf beslissen welk kapsel ze willen?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *