Kerstshow in het tuincentrum

Om de een of andere reden vind ik het altijd gezellig om de kerstshow in het tuincentrum te bezoeken. Het liefst voor de herfstvakantie. Het betekent dat langzaamaan de kerstperiode in zicht komt en die vind ik ontzettend gezellig. Gelukkig vinden de kinderen al die mooie lichtjes en schitterende ballen ook hartstikke leuk. Wij bezochten tuincentrum Daniëls in het Limburgse Vlodrop en geven je hierbij een impressie van hun show.

Inhoudsopgave

De eerste indruk

De eerste indruk is meestal de juiste zeggen ze wel eens. Bij binnenkomst heb je al direct in de gaten dat dit tuincentrum kerst uitstraalt en dat er moeite is gedaan om een prachtige kerstafdeling klaar te maken. Wat ik erg mooi vond was de originaliteit van deze gigantische poppen en het kersthoekje wat gemaakt is in hun jurk. Ook de kinderen riepen direct: “Wauw!”

Anders dan anders kerstballen

Wat me opviel was dat er veel anders dan anders kerstballen zijn. Waar we vroeger eigenlijk alleen de ouderwetse kerstbal en de zelfgemaakte werkjes in de boom hadden hangen, heb je tegenwoordig veel meer mogelijkheden. Zo kocht mijn dochter een jaar geleden een mooie laars en zocht mijn oudste zoon dit jaar een auto uit. Ook zag ik een boom met daarin auto`s, een boom met helikopters en ballerina`s in het rek hangen.

De mooie kerststad

Mijn oudste zoon is helemaal weg van de Lemax kerstdorpjes en zoals ze opgebouwd staan, kan ik er ook uren naar kijken. Het is vrij prijzig allemaal, anders had natuurlijk al lang een dergelijk dorpje bij ons thuis gestaan. Toch ben ik elk jaar aan het twijfelen. Zullen we een aantal dingetjes kopen? Of toch niet?

Van wit tot bonte kleuren

Er zijn allerlei kleuren dit jaar. Van het ijzige wit tot het warme rood en alles ertussen in. De keuze is reuze en op deze manier kan iedereen de sfeer creëren die het beste bij hem of haar past. Persoonlijk hou ik meer van de warmere kleuren voor in mijn huis, al kan ik prima wegdromen bij de mooie, winterse witte en blauwe bomen die in het tuincentrum neergezet zijn.

Vind jij het ook zo fijn om door het tuincentrum te lopen en de kerstshow te bekijken?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *