Kinderboek: Kai is verdwaald

Ik vind het leuk om te zien wat oude bekenden met hun leven doen. Het is mooi om mensen te zien groeien en te zien hoe ze hun passie volgen. Marjolein is zo`n oude bekende. Samen maakten we de gangen van de middelbare school (en zo nu en dan een kroeg) onveilig. Hoewel we elkaar in het dagelijks leven niet meer zien, volg ik haar wel op Facebook en Instagram. Zo weet ik dat ze een passie heeft voor het hondenras de Shiba Inu. Ze heeft een mooie blog over dit ras opgezet waar ze enorm veel waardevolle artikelen deelt. Mocht je meer inhoudelijke informatie over de Shiba Inu zoeken, dan zou ik er zeker een kijkje nemen. (klik) Een tijdje terug schreef ze een kinderboek en ze vroeg of wij het leuk vonden om dit boek te ontvangen.

Over Kai is verdwaald

Kai is verdwaald is een kinderboek, geschikt voor kinderen van 2 tot en met 8 jaar. De jongere kinderen kunnen voorgelezen worden, de grotere kinderen kunnen het boek zelf lezen. Het is geschreven door Marjolein Peeters en bevat mooie, kleurrijke illustraties van Amber Delahaye.

Kai is gek op wandelen met zijn baasje en dat doet hij dan ook dagelijks in het grote bos waar ze vlakbij wonen. Hier komt hij ook al zijn dierenvrienden tegen: vogels, konijnen en de vos. Tijdens zijn dagelijkse wandeling raakt Kai verdwaald. In het boek lezen we hoe hij probeert de weg naar huis weer te vinden.

Wat vonden wij van het boek?

Toen we het boek met de post binnen kregen was Landon blij verrast. Een boek voor hem? Het boek was mooi ingepakt en er zat een kaartje van Marjolein zelf bij. Landon werd aangetrokken door de vrolijke kleuren op de kaft en besloot het direct door te bladeren. Daarna kwam hij naar me toe: “Kun je me voorlezen?” We gingen lekker op de bank zitten en namen even een momentje voor ons samen.

Zonder al te veel te verklappen over het verhaal: Landon vond het een leuk boek en heeft zich al een aantal keer laten voorlezen. Hij vertelde dat hij blij was dat Kai uiteindelijk de weg naar huis weer terug heeft gevonden. Dit boek is een leuk voorleesboek voor peuters en kleuters en zeker ook een leuk boek voor de kinderen die nog niet zo lang lezen. Wil je meer informatie over Kai is verdwaald, kijk dan op de website van Shibabook.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *